Dünya Çin'den Japonya'ya kaçış

Çin'den Japonya'ya kaçış

Paylaş
Çin'den Japonya'ya kaçış

Elektronik ticaret devi Alibaba'nın, muhalif açıklamaları sonrası ortadan kaybolan kurucusu Jack Ma’nın ülkesi Çin’den kaçıp Japonya’ya gittiği ortaya çıktı.

Çin'in en zengin insanlarından biriyken 2020'de Pekin yönetimi karşıtı sözleri tepki çeken iş adamı Jack Ma (58) geçen yıldan bu yana ülkesinde görülmüyordu. Birkaç kez Avrupa'da özel davetlerde görüntülenen daha sonra da hapse atıldığına dair iddialar çıkan iş adamının akıbeti çözüldü. Financial Times'ın haberine göre Jack Ma, ülkesini terk etti. Altı aydır ailesiyle Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaşıyor. Sanal ticaret platformu Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, düzenli olarak ABD ve İsrail'i ziyaret ediyor.

Haberin Devamı

ZEHİRLENME KORKUSU

Koruması ve özel şefini yanından ayırmıyor. Zehirlenme ve suikast risklerine karşı önlem alıyor. Jack Ma, 2020’de üst düzey yetkililerin olduğu bir toplantıda Çinli denetleme kuruluşları ve devlet bankalarını eleştirmişti. Finans sektöründe yoksullara destek veren bir kredi sistemi oluşturulması gerektiğini söylemişti. Pekin yönetimi bu çıkıştan rahatsız oldu. Şirketleri için soruşturma başlatıldı. Şirketinin halka arz işlemleri durduruldu. Geçen hafta Alibaba’nın çatı şirketi Ant Group’a 1 milyar dolar ceza kesildi. Alibaba’nın mali denetimini 2020’de Çin Halk Bankası devralmıştı.