Dünya Çipras, Nazım Hikmet'in şiiriyle istifa etti

Çipras, Nazım Hikmet'in şiiriyle istifa etti

Paylaş
Çipras, Nazım Hikmet'in şiiriyle istifa etti

Yunanistan'ın solcu lideri Çipras, Syriza partisi liderliğinden istifa ettiğini söyledi. Çipras, istifa konuşmasında Nazım Hikmet'in şiirinden alıntı yaptı.

Seçimi geride bırakan Yunanistan'da ana muhalefetin lideri Çipras istifa kararı aldı. Çipras kararını bugün kamuoyu ile paylaştı. Komşu basını istifa kararının Seçim yenilgisini nedeniyle alındığını yazdı.
Çipras konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Haberin Devamı

Yeni bir döngü başlatmanın zamanı geldi. Olumsuz sonuç bu döngünün başlangıcı olabilir ve olmalıdır.

Çipras'ın liderliğindeki Syriza Pazar günü yapılan seçimde oyların  yüzde 17,8'ini almıştı.

MİÇOTAKİS YENİDEN İKTİDAR OLMUŞTU

Miçotakis, açık ara farkla sandıktan ilk sırada çıkmış, birinci partiye ek vekil veren yeni seçim sistemi sayesinde Miçotakis’in partisi tek başına iktidar olmuştu.

Çipras, istifa konuşmasında Nazım Hikmet'in şiirinden alıntı yaparak "En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır" dedi. 

TRT Haber'de yer alan bilgiye göre basın açıklamasında bulunan Çipras, "Küçük bir sol partinin liderliğini daha 34 yaşındayken üstlendim, beraber yaptığımız bu yolculuk çoğu zaman tehlikeli, tuzaklarla doluydu ama heyecan vericiydi" diye konuştu.

İktidarının, Yunanistan'a kuşkuyla ve düşmanca bakan bir Avrupa ile mücadele ettiğini kaydeden Çipras, Yunanistan'ın o dönem yurt içi ve dışından belli gruplarca baskıya maruz kaldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

SYRIZA için yeni bir sayfa açmanın zamanının geldiğini söyleyen Çipras, 25 Haziran'daki genel seçim sonuçlarının SYRIZA'ya, ana muhalefeti üstlenmek ve değişime gitmek olmak üzere iki görev yüklediğini ifade etti.

'YENİ BİR SYRIZA YARATMAK ÖNCELİĞİMİZDİR'

Çipras, partinin bir an evvel yeni bir yapılanmaya gitmesi gerektiğini belirterek "Yeni bir SYRIZA yaratmak önceliğimizdir. Yeniden yapılanmaya ilişkin inancımı, eylemlerimle desteklemeden sadece sözle ifade etmem iki yüzlülük olurdu" diye konuştu.

SYRIZA'nın yeni bir değişim ihtiyacını anladığını kaydeden Çipras, "Parti üyelerinin yeni bir parti lider kadrosu seçmesini önermeye, ilgili sürece hemen başlanmasına karar verdim. Ben de tabii ki aday olmayacağım" ifadelerini kullandı.

Çipras, değişim sürecinde ve öncesinde parti için çalışmaya devam edeceğini belirtti. Nazım Hikmet’ten alıntı yapan Çipras, "En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır" dedi.