Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dünyadan tebrik mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dünyadan tebrik mesajları

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dünyadan tebrik mesajları

Cumhurbaşkanı seçiminde sandıkların açılması devam ederken, Erdoğan'a ilk tebrik mesajı Katar Emiri Tamim Bin Hamad ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban'dan geldi.

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani sosyal medya adresinden Cumhurbaşkanı Erdoğantebrik etti.

Haberin Devamı

Al Sani 'Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferinizi tebrik eder, yeni döneminizde başarılar ve kardeş Türk halkının ilerleme, refah ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkiler açısından arzuladığını gerçekleştirmenizi dilerim. ülkeleri daha da geliştirmek ve büyümek için' ifadelerini kullandı.

PUTİN'DEN TEBRİK MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti. Kremlin sayfasından yayınlanan tebrik mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Erdoğan, Değerli dostum,

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilmenizden dolayı lütfen en içten tebriklerimi kabul edin.
Bu seçimlerdeki zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri olarak özverili çalışmalarınızın doğal sonucu, devlet egemenliğini güçlendirme ve bağımsız bir dış politika izleme çabalarınıza Türk halkının verdiği desteğin açık bir kanıtıydı.
Dostane Rus-Türk ilişkilerinin güçlendirilmesine ve çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine kişisel katkınız için size minnettar olduğumuzu, aynı zamanda ikili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki güncel konularda yapıcı diyaloğumuzu sürdürmeye hazır olduğumuzu teyit etmek isterim.
Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin inşası ve Türkiye'de doğalgaz merkezinin oluşturulması başta olmak üzere planlanan ortak projelerin tutarlı bir şekilde uygulanmasına büyük önem veriyoruz.
Devlet lideri olarak böylesine sorumlu bir faaliyette size tüm kalbimle yeni başarılar, sağlık ve esenlik diliyorum.
Saygılarımla,
Vladimir Putin”

Haberin Devamı

Erdoğan'ı tebrik eden Macaristan Başbakanı Orban Seçim zaferinin tartışmasız olduğunun altını çizdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Recep Tayyip Erdoğan'ı zaferinden dolayı tebrik ederek, sabırsızlıkla Azerbaycan'a beklediğini söyledi.

Libya Başbakanı Dibeybe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı sitesinde, "Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bugünkü cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki güvenilir ve tarihi zaferinden dolayı içtenlikle tebrik etti" ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Pakistan Başbakanı Sahbaz Şerif, "Sevgili kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı'na Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı en içten tebriklerimi sunuyorum. Siyaseti kamu hizmetine demirlemiş birkaç Dünya liderinden biridir. O, mazlum Müslümanlar için bir güç direği ve devredilemez hakları için ateşli bir ses olmuştur. Pakistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, yukarı yönlü bir yörüngede kalmaya devam edecektir. İki halk arasındaki mükemmel kardeşlik doğrultusunda stratejik ortaklığımızı daha da derinleştirmek için onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum." dedi.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, “Anavatan Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucu hayırlı olsun. Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın kazanması bizler açısından önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanına yeni dönemde de başarılarının devamını diliyorum" dedi.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu: “Anavatan Türkiye’mizin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi Türk ulusunun Doğu Akdeniz’de ve Kıbrıs’ta var olan güçlü duruşu için hayati önemdeydi.” dedi.

Haberin Devamı

Somali Cumhurbaşkanlığı Ofisi de Türkçe mesaj paylaşarak Erdoğan'ı tebrik etti. Mesajda 'Tebrikler dost ve kardeş Türkiye' denildi.

Filistin Başbakanı Shtayyeh, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğana dünyadan tebrik mesajları