Dünya DEAŞ gelini Begüm'ün itirafları kan dondurdu: 'Çocuklarımın ölmesine üzülmüyorum'

DEAŞ gelini Begüm'ün itirafları kan dondurdu: 'Çocuklarımın ölmesine üzülmüyorum'

Paylaş
DEAŞ gelini Begüm'ün itirafları kan dondurdu: 'Çocuklarımın ölmesine üzülmüyorum'

2015 yılında İngiltere’den Suriye’ye kaçarak DEAŞ’a katılan Shamima Begüm itiraflarıyla adeta kan dondurdu. Şimdi 23 yaşında olan Begüm, 3 yıl boyunca DEAŞ’ın kontrolünde kalmış ve bu süreçte 3 çocuğunu kaybetmişti.

İngiltere'den kaçıp Suriye'ye giden ve DEAŞ'a katılan Shamima Begüm, burada 3 çocuk doğurmuş, ancak bütün çocukları ölmüştü. Begüm'ün yeni doğan bebeği Mart 2019'da Suriyeli mülteci kampında hayatını kaybetti. Bebeğin zatürreden öldüğü belirtildi. Begüm, daha önceki açıklamalarında diğer iki çocuğunun yetersiz beslenme ve hastalıktan öldüğünü söylemişti. 

Haberin Devamı

2019'da DEAŞ'tan kaçan Begüm, akıl sağlığı sorunları yaşadığını ve 3 çocuğunun öldüğünü söyledi. Gazeteci ve film yapımcısı Andrew Drury ile konuşan Shamima Begüm, çocuklarının ölümünün onu etkilemediğini açıkladı. 

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Al-Roj kampını ziyaret eden Drury, Shamima ve arkadaşıyla konuştu. Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği işgal nedeniyle Shamima Begüm, üzerindeki ilginin azalmasından şikayetçi. 

Begüm, halkın güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle İngiltere'ye geri dönemiyor ancak her fırsatta geri dönebilmek için çağrı yapmaya devam ediyor.

Shamima İngiltere'ye seslenirken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Olabildiğince İngiliz olmak istiyorum. Ergenlikte çok kibirli olabiliyorsunuz, bu yüzden bazen zor yoldan, yaşayarak öğrenmek zorunda kalıyorsunuz. Beni kötü örnek olarak gösterebilirsiniz. Çocukların aynı hataya düşmesini engelleyecekse elbette kötü örnek olarak gösterebilirsiniz beni. Çocuklara beni gösterip 'Onun gibi olma' deyin."

Haberin Devamı