Dünya Deprem felaketi dünya manşetlerinde

Deprem felaketi dünya manşetlerinde

Paylaş
Deprem felaketi dünya manşetlerinde

Kahramanmaraş merkezli çifte deprem felaketi, dünya gündemine oturdu. Dış basındaki gazeteler, Suriye’de de en az 1712 can alan felaketi manşetlerine taşıdı. En duygusal manşeti Türk gurbetçilerin çoğunlukta olduğu Almanya’nın Bild gazetesi attı. Bild ve İngiliz Sun gazetesi, yardım kampanyaları başlattı.

BILD: “Yerler sallanıyor, bizim de kalbimiz” başlığını attı. Başlığı Türkçe, Almanca ve Arapça yayınladı. Yine haberin içinde Türkçe şu ifadeler yer aldı: "Siz sarsıldıkça, kalbimiz sızlıyor. Almanlar ve Türklerin döner kebap ve tatilden çok daha fazla ortak noktası var. Anneleriniz ve babalarınız ülkemizi yeniden inşa etmemize yardım ettiğinden beri arkadaş olduk. Birçok alanda, daha önce birbirine ait olmayan şeyler kaynaştı. Bunun henüz başarılmadığı yerlerde bile, bu kasvetli günde şu geçerlidir: Şefkat ve insanlık, siyasi veya dini çatışmalardan daha güçlüdür. Sevgili Türk dostlar, buna güvenebilirsiniz. Her zaman ve özellikle zor zamanlarda." Gazete, ayrıca 1 milyon Euro'luk yardım kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

THE SUN: Diyarbakır'da enkazdan sağ çıkarılan çocuğun fotoğrafıyla birlikte “Onlara yardım edin” manşeti atan İngiliz gazetesi, aynı zamanda Türkiye ve Suriye'ye yardım kampanyası duyurdu.

THE GUARDIAN: The Sun ile aynı görseli kullanan gazetenin manşeti “Felaket: Türkiye ve Suriye'yi vuran depremde binlerce kişi öldü” oldu.

THE TIMES: “Dev deprem binlerce kişiyi uykusunda öldürdü.”

DAILY TELEGRAPH: “Türkiye'de yüzyılın en güçlü depreminde binlerce kişi öldü.”

WASHINGTON POST: ABD'nin ünlü gazetesi, Suriye'den bir fotoğraf kullandığı manşetinde “Deprem, Türkiye ve Suriye'yi mahvetti” dedi.

LE MONDE: Fransız gazetesi manşetinde, “Türkiye ve Suriye'de ölümcül deprem” yazdı.

THE NATIONAL: Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal gazetesi, Diyarbakır'daki kurtarma çalışmalarını gösteren bir fotoğraf kullandığı manşetinde, “Depremin vurduğu Türkiye ve Suriye'de yıkım” yazdı.

Haberin Devamı

THE HAARETZ: Hatay'dan bir kareyi kullanan İsrail gazetesinin manşeti: “Suriye ve Türkiye'deki 7.8'lik depremde en az 3 bin ölü”

LA STAMPA: İtalyan gazetesi, “Türkiye'de kıyamet” başlığı attı.

LA VANGUARDIA: Adana'da yakınını enkaz altından sağ çıkaramayan vatandaşın fotoğrafını kullanan İspanyol gazetesi, “Yıkıcı deprem, Türkiye ve Suriye'de binleri öldürdü” yazdı.