Dünya Dila'nın turnası okul olacak

Dila'nın turnası okul olacak

Paylaş
Dila'nın turnası okul olacak

Londra'da okuyan 15 yaşındaki Türk kızı Dila'nın depremzedeler için geliştirdiği ’Haydi Katlayalım, Uçuralım! Türkiye için 1000 Turna Kuşu’ projesi o kadar beğenildi ki, Kraliyet Ailesi'nden Prens William ve eşi Prenses Kate de bizzat gelip tebrik etti.

Babasının işi nedeniyle iki yıldır İngiltere’de öğrenimini sürdüren 15 yaşındaki İzmirli Dila Kaya, depremlerin ardından 'Türkiye için 1000 Turna Kuşu’ projesini hayata geçirdi. İngiliz öğrencileri için atölyeler düzenleyen Dila, ücret karşılığında onlara origamiden evler ve turna yapmayı öğretti.

Haberin Devamı

Topladığı parayla da Hatay'da okul yapılacağını ilan etti. Kampanya büyük ilgi gördü. Atölyeye katılanlar her bir kuş için 5 Sterlin (120 lira) ödedi. İstanbul ve İzmir'de de benzerleri gerçekleşti.

KERMESE KRALİYET KATILDI

Anaokulu öğrencilerine turna yapmayı öğretip, bunları kitapların arasına yerleştiren Dila "Bir inanışa göre 1000 turna katlarsanız bir dileğiniz gerçek olurmuş. Biz okul diliyoruz" dedi.

Çocukların gayreti Galler Prensi William ile eşi Prenses Kate Middleton'ın da dikkatini çekti. Aileyle görüşüp, Londra'daki kermese bizzat geldiler, Dila'yla turna yaptılar. Dila'nın annesi Ela Kaya (46) "Kızımın en büyük hayali Hatay'da okul açılması. En kısa sürede parayı biriktireceğiz" dedi.

Haberin Devamı