Dünya Doktorlar hastalığını teşhis edemedi: Genç kadın dairesinde ölü bulundu

Doktorlar hastalığını teşhis edemedi: Genç kadın dairesinde ölü bulundu

Paylaş
Doktorlar hastalığını teşhis edemedi: Genç kadın dairesinde ölü bulundu

25 yaşındaki Sandra Masozera, Londra'daki dairesinde ölü bulundu. Yapılan incelemede ise genç kadının toplumda çok sık görülen şeker hastalığına bağlı komplikasyonlardan öldüğü anlaşıldı. Doktorlar ise, genç kadının hastalığını doğru şekilde teşhis edemedikleri için suçlanıyor.

Londra'da 25 yaşındaki Sandra Masozera, doktorların 'doğru şeker hastalığı teşhisi koyamaması' nedeniyle dairesinde tek başına ölü bulundu. Genç kadının ölümüyle ilgili soruşturmayı açan Adli Tıp Uzmanı Xavier Mooyaart, "Evde yalnız yaşadığına ve akıl sağlığı tedavisi gördüğüne dair kanıtlar var. Diyabetinin yeterince teşhis edilip edilmediği ve diyabetinin risklerinin diğer ilaçlarının etkileri açısından uygun şekilde değerlendirilip değerlendirilmediği konusunda endişeler var. Bu endişelerin ışığında, bu genç kadının ölümünün doğal olmadığına inanmak için nedenlerim var" dedi.

Haberin Devamı

Yapılan otopsi, Sandra'nın ölüm nedeninin diyabetik ketoasidoz olduğunu ortaya çıkardı. Bu durum diyabetli bir kişinin insülini bittiğinde keton adı verilen zararlı maddelerin vücutta birikmesiyle meydana geliyor.

Genç kadının ailesi, cenaze masraflarını karşılayabilmek için online platformlardan bağış kampanyası başlattı.