Dünya DSK'nın yeni 'vukuatı'

DSK'nın yeni 'vukuatı'

Paylaş
DSK'nın yeni 'vukuatı'

Hakkında cinsel saldırıdan açılan davada takipsizlik kararı alınan eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın yeni bir 'vukuatı' ortaya çıktı

New York’ta bir otel görevlisi kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan, ancak daha sonra hakkında açılan davada takipsizlik kararı verilen eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın, 2006 yılında Paris’te hayat kadınlarının bulunduğu ormanın yakınlarında polis tarafından sorgulandığı ortaya çıktı.

Söz konusu iddialarla ilgili basına konuşan İçişleri Bakanı Claude Gueant, Strauss-Kahn’ın, 2006 yılında Boulogne ormanları yakınında akşam saatlerinde polis tarafından rutin güvenlik kontrolünden geçirildiğini teyit etti.

Fransız bakan, rutin güvenlik kontrolünün ardından Strauss-Kahn hakkında yasal işlem yapılmadığını söyledi. Boulogne ormanları, akşam saatlerinde müşteri arayan çok sayıda hayat kadınının uğrak yeri olmasıyla tanınıyor. New York’taki skandalın ardından Fransız gazeteci yazar bir kadın tarafından da cinsel tacizle suçlanan Strauss-Kahn, "zaman aşımı" gerekçesiyle bu suçlamadan da yargılanmaktan kurtulmuştu.

Strauss-Kahn’ın avukatı, son olarak Amerikalı bir gazetecinin araştırmasını kanıt göstererek, iktidardaki Halk Hareketi Birliği’nin (UMP) müvekkillinin, halkın gözünden düşürmek için "siyasi komplo" düzenlenmiş olabileceği iddiasının araştırılmasını istemişti.

İktidardaki UMP sözcüleri ve bakanlar, "siyasi komplo" iddialarını ardı ardına yalanlarken Amerikalı gazeteci, iddialarını güçlendirecek yeni bir kanıtı kamuoyununa açıklama sözü vermişti.

Eski IMF başkanı, New York’taki skandaldan önce yapılan kamuoyu araştırmalarına göre, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en şanslı aday olarak gösteriliyordu.

AA

Haberin Devamı