Dünya Dünya, 16 yaşındaki Melda'nın kurtuluşunu konuşuyor! Madenciler gözyaşlarını tutamadı

Dünya, 16 yaşındaki Melda'nın kurtuluşunu konuşuyor! Madenciler gözyaşlarını tutamadı

Paylaş
Dünya, 16 yaşındaki Melda'nın kurtuluşunu konuşuyor! Madenciler gözyaşlarını tutamadı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkıma yol açtı. Felaketten saatler sonra bile enkaz altından canlı çıkarılan depremzedeler, umutların yeşertmeye devam ediyor. 16 yaşındaki Melta Adtaş da Antakya'daki enkazın altından 80 saatten daha uzun bir süre sonra çıkarılan mucizeydi. Dünya basını Melda'nın hikâyesine yer verdi.

Posta.com.tr | 6 Şubat sabahında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremi, aynı günün öğle saatlerinde Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir deprem izlemişti. İlk depremde hasar gören binalar, ikinci depremde tamamen yıkılmış, deprem fırtınasından Türkiye'nin 10 ili etkilenmişti. Felaketin 5. gününde mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ederken Antakya'da 80 saatten uzun bir süre enkaz altında kaldıktan sonra madenciler tarafından kurtarılan 16 yaşındaki Melda Adtaş'ın hikâyesi, dünya basınında geniş bir yer buldu. 

Haberin Devamı

Duvardan sesler geldiğini duyan komşular, harekete geçerek kurtarma ekiplerine haber verdi. Antakya'da 80 saatten uzun bir süre enkaz altında kalan Melda Adtaş, madenciler tarafından kurtarılınca büyük bir sevinç yaşandı. Melda'nın bulunduğu katın bir üstünde 3 kişinin sağ kurtarılması, genç kıza dair umutları yeşertmişti. Madenci ekip, Melda'yı bulabilmek için 5 saat enkazda arama yaptı ve en sonunda genç kıza ulaşıldı. 

Melda'nın babası gözyaşları içinde kızının canlı çıkarıldığını görünce "Canım, canım" diye bağırdı. 

Melda'yı kurtaran madenciler de gözyaşlarını tutamadı. Melda'nın enkazdan çıkarılmasının ardından kahraman madencilerin gözyaşları içinde birbirine sarıldıkları görüldü. 

Enkaz başında bekleyen Melda'nın akrabalarının sevinci kameralara yansıdı. 

Haberin Devamı

DÜNYA MELDA'YI KONUŞUYOR

Melda'nın mucize kurtuluşu dünya basınında geniş bir yer buldu. France 24, "Depremden kurtulanlar için zamanla yarışılıyor" başlığını attı. 

Bangkok Post, "Türkiye'deki ekipler genci canlı çıkarınca gözyaşlarını tutamadı" başlığını attı. 

The Guardian gazetesi, Suriye'de enkaz altında dünyaya gelen bebek ve Melda'nın hikâyesine aynı haberde yer verdi. 

The Australian haber sitesi, Melda'nın babasının "Allah sizi korusun" sözünü manşetinde verdi.