Dünya Dünya bu annenin sözlerini konuşuyor! Siz olsanız söyler miydiniz?

Dünya bu annenin sözlerini konuşuyor! Siz olsanız söyler miydiniz?

Paylaş
Dünya bu annenin sözlerini konuşuyor! Siz olsanız söyler miydiniz?

Avustralya’da 10 yaşındaki Bronte Cousins, dünyada sadece 3 kişide görülen, ölümcül ve tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandı. Annesi Bronwyn Cousins “Hayattaki en zor şey kızıma arkadaşları kadar uzun yaşamayacağını söylemek oldu” deyince tartışmaya yol açtı.

Avustralyalı Bronwyn Cousins, 10 yaşındaki kızı Bronte'nin 'Jüvenil Başlangıçlı ALS' hastası olduğunu öğrendiğinde şok geçirdi. Son derece ender görülen ve dünyada şu anda sadece 3 kişide olan hastalığın tedavisi yoktu. Beyin ve omurilikteki motor nöronları etkileyen hastalık, kasların hareketini kontrol etmeyi engelliyor, kaslar zayıflıyor, sertleşiyor, eriyor ve sonuçta ölüme yol açıyordu. Hastalar, teşhisten ortalama 3 yıl sonra hayatını kaybediyordu.

Haberin Devamı

İNTERNETTEN BAĞIŞ TOPLUYOR

Öğrenme güçlüğü çeken bir oğlu daha olan bekar anne Bronwyn Cousins, kızının tedavi masrafları ve günlük ihtiyaçlarının karşılanması için internetten bağış toplamaya başladı. Ancak hayatındaki en zor şeyin kızına arkadaşları kadar uzun yaşamayacağını söylemek olduğunu açıklaması tartışma yarattı. Kimileri küçük kıza gerçeği söylemenin doğru olduğunu belirtirken kimileri de bu durumu çocuktan gizlemek gerektiğini iddia etti.