Dünya Dünya bu fotoğrafları konuşuyor! İşte Kim'in sır gibi saklanan kızı

Dünya bu fotoğrafları konuşuyor! İşte Kim'in sır gibi saklanan kızı

Paylaş
Dünya bu fotoğrafları konuşuyor! İşte Kim'in sır gibi saklanan kızı

Kuzey Kore’nin son günlerde gerçekleştirdiği füze testleri tüm dünyanın dikkatini çekti. Bu füze testlerinde ise hiç beklenmedik birisi görüntülendi. Aylardır gizli bir kızı olduğu iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ilk kez kızıyla birlikte kamera karşısında geçti.

Kuzey Kore medyası cumartesi günü yaptığı açıklamada, Kim'in önceki gün eşi Ri Sol Ju, "sevgili kızları" ve diğer yetkililerle birlikte yeni tip kıtalararası balistik füzenin fırlatılışını gözlemlediğini söyledi.

Haberin Devamı

Kim, Kuzey Kore’nin en uzun menzilli ve nükleer kapasiteli füzesi olan Hwasong-17 füzesinin fırlatılmasının, ABD tehditlerini kontrol altına almak için güvenilirliği bir kez daha kanıtladığını söyledi.

İLK KEZ BİRLİKTE GÖRÜNTÜLENDİLER

Rodong Sinmun gazetesi ayrıca, Kim'in kızıyla birlikte uzaktan yükselen bir füzeyi izlediği fotoğraflar yayınladı. Diğer fotoğraflarda, babasıyla el ele, bir fırlatma yürürken görüntülenen Kim ailesinin genç mensubunun hakkında çok fazla bilgi verilmedi.

Kim'in özel hayatının çoğu bilinmiyor. Ancak Güney Kore medyası, Kim'in 2009 yılında eşi Ri Sol-ju ile evlendiğini ve çiftin 2010, 2013 ve 2017 doğumlu üç çocuğu olduğunu söylüyor.

"KUZEY KORE BİR AİLE ŞİRKETİ GİBİ"

Haberin Devamı

Kim ailesi, Kim'in büyükbabası Kim Il Sung'un 1948'de ülkeyi kurmasından bu yana, Kuzey Kore'yi güçlü bir şekilde yönetiyor. Seul'deki Ewha Üniversitesi'nde profesör olan Leif-Eric Easley, “Kim rejimi içindeki veraset hakkında herhangi bir çıkarım yapmak için çok erken. Ancak, Kim'in tarihsel olarak başarılı saydığı testlere karısını ve kızını alenen dahil etmesi, Kuzey Kore'yi yönetiminin bir aile şirketi gibi göründüğünü söyleyebiliriz.” yorumunda bulundu.

KİM'İN HALEFİ OLABİLİR

Güney Kore'deki Sejong Enstitüsü'nden analist Cheong Seong-Chang, Kim'in kızının önemli halka açık etkinliklere görülmeye devam etmesi halinde, Kim'in halefi olacağına işaret edebileceğini söyledi. Diğer gözlemciler, Kim'in ailesini bir füze test alanına götürmesinin, silahın başarılı bir şekilde fırlatılacağından emin olduğunu veya ailesini işlerine dahil eden normal bir lider imajını yükseltmeye çalışmış olabileceğini kaydetti.