Dünya Dünya katliama seyirci

Dünya katliama seyirci

Paylaş
Dünya katliama seyirci

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsviçre’nin Davos kasabasında ‘Güvenin Yeniden İnşası’ temasıyla düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) düzenlenen özel oturumda konuştu.

Guterres, “Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülürken, sakatlanırken, bombalanırken, evlerinden zorla çıkarılırken ve insani yardıma erişimleri engellenirken dünya seyirci kalıyor” dedi.

Haberin Devamı

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Guterres, Gazze’de derhal insani ateşkes sağlanmasını ve İsrailliler ile Filistinliler için iki devletli çözüme dayalı sürdürülebilir barışa yol açacak bir süreç çağrısını yineledi. Guterres, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden Sudan’a ve son zamanlarda Gazze’ye kadar çatışmanın tarafları uluslararası hukuku göz ardı ediyor. Cenevre Sözleşmelerini ayaklar altına alıyor ve Birleşmiş Milletler Şartı’nı ihlal ediyor” dedi.

CAN KAYBI 24 BİN 448

Gazze’deki Sağlık Bakan+lığı, İsrail’in saldırılarında öldürülenlerin sayısının son 24 saatte 163 artarak 24 bin 448’e yükseldiğini açıkladı. 61 bin 504 sivilin ise yaralandığını duyuruldu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’nin güneyinde yoğun bir şekilde yürütülen askeri operasyonda sona yaklaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

EVLER HEDEF ALINDI

İsrail’in Gazze Şeridi’ne ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılar 103 gündür devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki sivillere ait evleri dün hava saldırıları ve topçu ateşleriyle hedef aldı. 13 Filistinli hayatını kaybetti.

192 ASKERİ ÖLDÜ

İsrail ordusu Refah kentini de vurdu. Şabura Mülteci Kampı’na yönelik saldırıda iki ev hedef alındı. 4’ü çocuk olmak üzere 6 kişi yaşamını yitirdi, 10’dan fazla kişi de ağır yaralandı. İsrail Ordusu, Gazze’de yürütülen kara operasyonunda 2 askerin daha öldüğünü duyurdu. Ölen İsrailli asker sayısının 192’ye yükseldiği, bin 135 askerin de yaralandığı açıklandı.