Dünya Dünyada başka bir örneği yok! 7 yaşındaki Olivia günlerini yemeden, uyumadan, acı çekmeden geçiriyor

Dünyada başka bir örneği yok! 7 yaşındaki Olivia günlerini yemeden, uyumadan, acı çekmeden geçiriyor

Paylaş
Dünyada başka bir örneği yok! 7 yaşındaki Olivia günlerini yemeden, uyumadan, acı çekmeden geçiriyor

Olivia Farnsworth, çok nadir bir genetik durumla karşı karşıya. 6. kromozomunun "silinmesi" nedeniyle hiçbir tehlike duygusu yaşamıyor. Günlerini uyumadan ve hatta yemek yemeden geçirebiliyor. Peki bu durum nasıl ortaya çıktı?

7 yaşındayken araba çarpıp sürüklenmesinin ardından Olivia'nın hiç beklenmeyen bir durumla karşı karşıya olduğu fark edildi. Kazanın ardından "hiçbir şey olmamış" gibi kalkıp yürüyen küçük çocuk şaşkınlıkla karşılandı.

Haberin Devamı

Doktorların da bu denli ağır kazaya rağmen "hiçbir şey" hissetmemesini garip bulmasının ardından yapılan testler sonucunda Olivia'nın oldukça nadir bir durum yaşadığı keşfedildi. Olivia'nın annesi Niki, bebekken de ağlamadığını ve daha saçları bile yokken diğerlerinden farklı bir bebek olduğunu anlattı.

Çok zor yemek yediğini, hatta bir dönem bir yıl boyunca yalnızca tereyağlı sandviçlerden yediğini anlattı. Üstelik "açlık hissetmediği" için sağlıklı bir şeyler yedirmekte de zorlandıklarını belirtti.

Olivia'nın oldukça ilginç bir şekilde dış dünyaya karşı bu denli kayıtsız olmasının ardındaki gerçeğin, bir araba tarafından ezildiğinde ortaya çıktığını belirtti. Sokak boyunca sürüklenmesine rağmen hiçbir şey olmadan kaldığı yerden devam ederek ayağa kalkması, annesini dehşete düşürmüşken Olivia hiç etkilenmemişti.

Haberin Devamı

ÖZEL DURUMU ÖLÜMCÜL YARA ALMASINI ENGELLEDİ

Kazada göğsündeki lastik izleri ve kalçasındaki derinin tamamen soyulmasına rağmen, hiçbir şey yokmuş gibi davranıyordu. Tomografi ve röntgen taramalarından sonra başka bir yaralanması olmadığını fark eden doktorlar, ölümcül bir yara almamasının ardındaki sebebin, Olivia'nın paniklememesi olduğunu söylediler.

Diğer çocuklar için "çılgınca" gelebilecek şeyleri yapmayı teklif ederek onları zorlayabildiğini anlatıyor annesi. Örneğin; "yüksek bir yerden" atlamaktan Olivia hiç korkmuyor.

Aile, Unique kromozom bozukluğu destek grubu tarafından destekleniyor. İcra kurulu başkanı Dr Beverly Searle ise, Olivia'nın dünyada duydukları tek vaka olduğunu söyledi.