Dünya 'Dünyanın en güçlü kızı' Rus Maryana Naumova, savaş alanında!

'Dünyanın en güçlü kızı' Rus Maryana Naumova, savaş alanında!

Paylaş
'Dünyanın en güçlü kızı' Rus Maryana Naumova, savaş alanında!

Küçük yaştan itibaren halter kaldıran ve 'Dünyanın en güçlü kızı' unvanını kazanan Rus Maryana Naumova, Rusya adına Ukrayna'daki savaş mevzilerinden paylaşım yapıyor.

Posta.com. tr | 'Halterin prensesi' lakabıyla bilinen Rus Maryana Naumova, 10 yaşındayken ağırlık kaldırmaya başladı. 13 yaşındayken kendisi sadece 58 kiloydu ancak kaldırdığı ağırlık 109 kiloydu. 

Haberin Devamı

2015 yılında, henüz 15 yaşındayken Arnold Classic turnuvasına katılan Maryana, 150 kiloluk bir halteri kaldırdı. Bu sayede zaten kırdığı birçok dünya rekoruna bir yenisini daha ekledi. Maryana ayrıca Uluslararası Sınıf Rusya Spor Ustası unvanına sahip. 

2015 yılında NBC News'e demeç veren Maryana, "Amerika'ya giderken insanların benden hoşlanmayacağını veya benden kaçacağını düşündüm. Ama öyle bir şey olmadı. Bana gelip 'Sen Rus musun? Harika!' diyorlardı" dedi. 

Maryana, 2016 Arnolds Spor Festivali'ne katıldı. Burada 109 kiloluk ağırlık kaldırdı ve üçüncü oldu. Ancak hikayenin sonrası biraz karışık. Zira Maryana'ya yapılan doping testi pozitif çıktı. Genç kız bu nedenle diskalifiye edildi ve 2 yıl süreyle yarışmalardan men edildi. 

Haberin Devamı

UKRAYNA'DA SAVAŞ HATTINDA

Kırdığı rekorların ardından şimdi 22 yaşında olan Maryana Naumova, ülkesine destek için Ukrayna'daki savaş meydanında boy göstermeye başladı. 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalde ülkesinin  yanında olduğunu her fırsatta dile getiren Maryana, savaş alanından paylaştığı fotoğraflarla sosyal medyadan ülkesini savunuyor.