Dünya Dünyanın en yaşlı insanı artık Fransız rahibe Lucile Randon

Dünyanın en yaşlı insanı artık Fransız rahibe Lucile Randon

Paylaş
Dünyanın en yaşlı insanı artık Fransız rahibe Lucile Randon

Fransa'da Şubat 1904 yılında doğan ve Rahibe André adıyla bilinen 118 yaşındaki Lucile Randon, bu hafta hayatını kaybeden dünyanı en yaşlı insanı unvanına sahip Kane Tanaka'nın yerini aldı.

118 yaşındaki Fransız rahibe, Kane Tanaka'nın ölümünün ardından dünyanın en yaşlı insanı unvanına sahip oldu. Rahibe ndré, adıyla bilinen Lucile Randon, 11 Şubat 1904 yılında doğdu. 

Haberin Devamı

İki dünya savaşı, 18 Fransa cumhurbaşkanı, Vichy rejiminin doğuşu ve çöküşü ile 24 İngiliz başbakanı gördü. 

Rekorun önceki sahibi olan Tanaka, 19 Nisan'da 119 yaşındayken Japonya'da hayatını kaybetti. 

Rahibe André, kaldığı huzurevinde Covid-19'a yakalanmasına rağmen 118'inci yaşını izolasyonda kutladı. 

Yaşlılığını ifade ederek şaka yapmayı ihmal etmeyen rahibe, 'Bu hayat meselesinden çekilmeyi düşünüyorum, ama beni istemiyorlar' diyor. 

Daha önce yaptığı bir açıklamada ölmekten korkmadığını söyleyen rahibe, 'Sizinle olmaktan mutluyum ama ağabeyime, büyükbabama ve büyükanneme katılmak için başka bir yerde olmak isterdim' demişti.

Huzurevi sözcüsü David Tavella, Rahibe André'nin çok şanslı olduğunu ve hastalıktan korkmadığını ifade ederek diğer huzurevi sakinleri için çok endişeli olduğunu belirtti. 

Haberin Devamı

Görme engelli olan ve tekerlekli sandalye kullanan rahibe, halihazırda Avrupa'nın en yaşlı insanıydı. Tanaka'nın ölümüyle ile resmi olarak dünyanın en yaşlı insanı ilan edildi. 

Kane Tanaka