Dünya Dünyanın en yaşlı insanı Rahibe Andre, hayatını kaybetti

Dünyanın en yaşlı insanı Rahibe Andre, hayatını kaybetti

Paylaş
Dünyanın en yaşlı insanı Rahibe Andre, hayatını kaybetti

Geçtiğimiz hayatını kaybeden Kane Tanaka'nın ardından 'Dünyanın en yaşlı insanı' unvanına sahip olan Rahibe Andre hayatını kaybetti.

Posta.com.tr | 119 yaşındaki Fransız Rahibe Andre, Kane Tanaka'nın ölümünün ardından dünyanın en yaşlı insanı unvanına sahip olmuştu. Rahibe André, adıyla bilinen Lucile Randon, 11 Şubat 1904 yılında doğdu. Rahibe, her gün bir kadeh şarap içmeyi ve çikolatayı çok seviyordu. 

Haberin Devamı

Rahibe Andre, 2. Dünya Savaşı'nda çocuklara yardım eden bir öğretmendi. 1944'te rahibe oldu ve neredeyse 30 yılını Fransa'daki yetimhanelerde çalışarak geçirdi. 

1918'deki İspanyol gribi salgınını yaşayan Rahibe Andre, 2021'de Covid-19'a yakalanmasına rağmen herhangi bir semptom göstermeyerek virüsten kurtulmayı başardı. 

ARTIK ÖLMEK İSTİYORDU

Rahibe'nin ölümü hakkında konuşan bir sözcü, Fransa'nın yerel saatiyle gece 2'de hayatını kaybettiğini belirtti. Rahibe'nin kaybının üzücü olduğunu belirten sözcü, 'artık özgürlüğü için ölmek istediğini' açıkladı. Rahibe hayatını kaybetmeden önce on yıldan fazla bir süredir Sainte Catherine Labouré huzurevinde kalıyordu. 

Daha önce yaptığı bir açıklamada ölmekten korkmadığını söyleyen rahibe, "Sizinle olmaktan mutluyum ama ağabeyime, büyükbabama ve büyükanneme katılmak için başka bir yerde olmak isterdim" demişti.

Haberin Devamı