Dünya Dünyanın ilk metaverse ülkesi

Dünyanın ilk metaverse ülkesi

Paylaş
Dünyanın ilk metaverse ülkesi

İklim krizi nedeniyle haritadan silinecek olan ada ülkesi Tuvalu, çareyi metaverse’te buldu. Dünyanın ilk dijital ülkesi olarak metaverse platformuna taşınacak.

Pasifik Okyanusu'nda yer alan ada ülkesi Tuvalu, iklim krizine bağlı olarak yükselen sular nedeniyle yok olma tehlikesi taşıyor. Ülkenin tamamının bu yüzyılın sonunda sular altında kalması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle ülke metaverse platformunda bir dijital kopyasını oluşturacak. Bu sayede ülkenin tarihi ve kültürel mirası korunup yaşatılabilecek. Projeyi ülkenin Dışişleri Bakanı Simon Kofe, Mısır'daki iklim değişikliği zirvesinde açıkladı.

HÜKÜMET KALACAK

Tuvalu, kendini metaverse'te kopyalayan ilk ülke olacak. Başkent bölgesinin yüzde 40'ı gelgitler nedeniyle sular altında kalmıştı. Ülke tamamen haritadan silindiğinde bile bir devlet olarak işlev görmeye devam etmek istiyor. Metaverse sayesinde Tuvalu’nun deniz sınırları ve sulardaki kaynaklarının sahibi olması amaçlanıyor. Bu da uluslararası hukukta yeni bir dönemin başlangıcı olacak.

Metaverse, yani öte evren, bilgisayarlar, android cihazlar, VR lensler ve çeşitli 3D kullanıcı ara yüzleri sayesinde içinde bulunulan zaman ve mekan boyutundan uzaklaşılarak fiziksel olarak içinde bulunulan evrenin ötesine geçme potansiyeli sağlayan bir dijital platform.

Haberin Devamı


Ülkenin Dışişleri Bakanı Simon Kofe, geçen yılki iklim zirvesinde Tuvalu’nun yükselen sulardan ne kadar etkilendiğini göstermek için denizin içinde bir konuşma yapmıştı.