Dünya Dünyanın kanı dondu! Uçurumun kenarında 45 torba ceset

Dünyanın kanı dondu! Uçurumun kenarında 45 torba ceset

Paylaş
Dünyanın kanı dondu! Uçurumun kenarında 45 torba ceset

Meksika’da bir uçurum kenarında 45 torba içerisinde insan cesetlerinin bulunduğu haberi dünya çapında yankı uyandırdı. Cesetlerin oraya nasıl atıldığı bilinmezken yasa dışı işlere karışan çağrı merkezi çalışanları olduğu iddia edildi.

Meksika’da Jalisco eyaleti savcılığı, 20 Mayıs’tan bu yana kayıp olduğu bildirilen, 30’lu yaşlarda iki kadın ve beş erkek için arama kurtarma çalışmalarına başlamıştı. 7 kişinin her biri için ayrı ayrı kayıp ihbarı yapılmış müfettişler kayıp kişilerin hepsinin aynı çağrı merkezinde çalıştığını tespit etmişti. Guadalajara kentindeki bir uçurum kenarında 45 torba içinde insan cesetleri bulundu.

Haberin Devamı

TİCARİ BELGELER BULUNDU

40 metre yüksekliğindeki bir dağ geçidinin dibinde bulunan cesetlerin çok sayıda kadın ve erkeğe ait olduğu tespit edildi. Çağrı merkezi çalışanlarının yasa dışı faaliyetlere karışmış olabileceği iddia edildi. Cansız bedenlerin yanında ticari faaliyetlere ilişkin belgeler de bulundu. Zorlu arazi yapısı ve kötü aydınlatma koşulları nedeniyle ekipler çalışmakta zorlanıyor.


 

100 BİN KİŞİ KAYIP

Eski devlet başkanı Felipe Calderon 2007’de “Uyuşturucuyla mücadelede savaş” dönemini başlatmıştı. En fazla kayıp 2007’de yaşandı. Meksika’da hükümetin resmi verilerine göre 100 binden fazla kişi kayıp. Bu insanların birçoğunun organize suç çetlerinin kurbanı olduğu düşünülüyor. Suçlular nadiren ceza alıyor.

Haberin Devamı