Dünya Dünyayı şoke eden görüntüler! İlk kez denendi, Kim Jong-un bu kez tüm ailesini getirdi

Dünyayı şoke eden görüntüler! İlk kez denendi, Kim Jong-un bu kez tüm ailesini getirdi

Paylaş
Dünyayı şoke eden görüntüler! İlk kez denendi, Kim Jong-un bu kez tüm ailesini getirdi

Kuzey Kore, balistik füze denemelerine ara vermeden devam ediyor. Ülke için adeta milli gurura dönüşen balistik füze denemeleri naklen yayınlanıyor. Balistik füze denemelerini yakından takip eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu kez tüm ailesiyle fırlatma anını izledi.

Posta.com.tr | Kuzey Kore, ilk kez yeni bir katı yakıtlı kıtalararası balistik füze (ICBM) test ettiğini açıkladı. Test edilen balistik füze Kuzey Kore'nin ABD kıtasını hedef alabilecek daha güçlü, tespit edilmesi daha zor bir silah elde etme çabalarındaki gelişmenin sinyalini veriyor. 

Haberin Devamı

Pyongyang yakınlarından uzun menzilli bir füzenin fırlatılmasının Japonya'da paniğe yol açtıktan bir gün sonra Kuzey Kore resmi ajansı tarafından yeni balistik füzenin denendiği görüntüler yayınlandı. 

Testi bizzat yöneten Kim Jong-un, nükleer cephaneliğindeki en güçlü füze olan Hwasong-18'in ülkenin düşmanlarını 'dehşete düşüreceği' konusunda uyardı. 

Ülkenin haber ajansı KCNA, Kim Jong-un'un eşi, kız kardeşi ve kızı ile birlikte füzenin fırlatılmasını seyrettiği fotoğrafları yayınladı. 

KCNA, "Yeni tip ICBM Hwasongpho-18'in geliştirilmesi, Kuzey Kore'nin stratejik caydırıcılık bileşenlerinde kapsamlı bir reform yapacak" açıklamalarına yer verdi. 

İLK KEZ KULLANDI

Analistler, Kuzey Kore'nin orta menzilli veya kıtalararası bir balistik füzede katı yakıtları ilk kez kullandığını açıkladı. 

Haberin Devamı

Katı yakıtlı bir ICBM geliştirmek, Kuzey Kore'nin savaş sırasında füzeleri daha hızlı konuşlandırmasına yardımcı olabileceğinden, uzun süredir ülke için kilit bir hedefti.

Ülkenin en büyük balistik füzelerinin çoğu sıvı yakıt kullanıyor. Bu durum fırlatma yerlerinde füzelerin itici gazla doldurulmalarını gerektiriyor ki bu da zaman alıcı ve tehlikeli bir süreç.

KIZININ 'ŞİŞMANLIĞI' TARTIŞMA YARATMIŞTI

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, son zamanlarda kamera karşısına 10 yaşlarında olduğu düşünülen kızı Kim Ju Ae ile çıkıyor. Ancak Kim Ju Ae'nin tombul yanakları ve iyi beslenmiş görüntüsü halkta 'sessiz bir öfkeye' yol açtı. 

Radio Free Asia'ya konuşan bir vatandaş, insanların Kuzey Kore liderinin kızının tombul yanaklarının dikkat çektiğini söyledi. Geçen hafta balistik füzenin fırlatılışında kızıyla birlikte yer almıştı. Bu da Kim Ju Ae'nin sınırlı sayıdaki net görüntüsünden biriydi.Kuzey Kore halkının açlıktan kırılırken lider  Kim Jong Un'un kızının 'iyi beslenmiş' halinin vatandaşları kızdırdığı ifade ediliyor. 

Kuzey Pyongan'dan ismi açıklanmayan bir kaynak, yaptığı açıklamada "İnsanlar kızın çok iyi beslendiğini, yüzünün beyaz ve tombul olduğunu söylüyor. Çoğu insan düzgün beslenemiyor. Bu nedenle elmacık kemikleri daha belli oluyor" dedi.

Haberin Devamı

Güney Pyongan bölgesinden başka bir kaynak, Kim Ju Ae'nin tombul halini görüp mahallesinde açlıktan kırılan çocuklarla karşılaştırdığını söyledi. 

'GÜNDE 3 ÖĞÜN BİLE YİYEMİYORLAR'

Kaynak "Şişman beyaz yüzlü çocuğunun propagandalarda çok sık görülmesine öfkeliler. Yiyecek eksikliği nedeniyle günde üç öğün yemek bile yiyemeyen sıradan insanların çocuklarından çok farklı göründüğünü söylüyorlar" dedi.

Kaynak ayrıca Kim Jong Un'un kızının son moda kaliteli kıyafetler giyerken lise öğrencilerini saçlarını uzattığı ya da moda trendlerine uydukları için cezalandırılmasından şikayetçi olduklarını söyledi.