Dünya Düşmanı uyutan teknoloji

Düşmanı uyutan teknoloji

Paylaş
Düşmanı uyutan teknoloji

Çin’in düşmanları uyutan cihazlar ve düşünce kontrollü silahlar üzerine gelişmiş bir ‘beyin savaşı’ teknolojisi üzerine çalıştığı iddia ediliyor.

ABD’nin Washington Times gazetesinin haberine göre Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA), yeni bir biyolojik silah teknolojisi üzerine çalışıyor. Bu silahlar, düşmanların uykusunu tetiklemek, biliş becerilerini ve uyanıklığı bozmak ve karar vermeyi etkilemek üzere tasarlanıyor. Çin’in ayrıca doğrudan bir askerin düşünceleriyle kontrol edilebilen ve düşmanları manipüle edebilen silahlar geliştirdiği söyleniyor. Çin ordusunun üzerinde çalıştığı söylenen diğer silahlar arasında insanların genetik ve fizyolojik özelliklerini değiştirebilen ve bilişsel, duygusal ve davranışsal özellikleri bozmayı amaçlayan ‘genetik ilaçlar’ da yer alıyor.

Haberin Devamı

RADYO DALGALARI İLE

Tüm bu bilgiler, ‘Bilişsel Çağda Savaş: NeuroStrike ve PLA’nın Gelişmiş Psikolojik Silahları ve Taktikleri’ başlıklı raporda yer aldı. Rapora göre, bilişsel savaş cihazları arasında uyanıklığı artırabilen uyku önleyici gözlükler de yer alıyor. Diğer silahlar arasında düşmanlarda uyuşukluk yaratmak için elektromanyetik enerji kullanan ‘yumuşak öldürücü radyo dalgaları’ da bulunuyor. Çin ordusunun 2022 tarihli bir raporunda, gelecekteki çatışmaları şekillendirecek ‘beş biliş savaşı’ tanımlanmıştı. Raporda “Amaç, güçlü bir caydırıcılık ve asimetrik avantaj yaratmaktır” denilmişti.