Dünya Elon Musk, beyin çipi teknolojisinin peşinde

Elon Musk, beyin çipi teknolojisinin peşinde

Paylaş
Elon Musk, beyin çipi teknolojisinin peşinde

Milyarder Elon Musk, rakip bir beyin çipi firmasına yatırım yapmayı düşündüğü açıklandı.

Elon Musk, kendi şirketi Neuralink ile rekabet eden beyin çipi geliştiricisi Synchron'a yatırım yapmayı düşünüyor. Musk, geçtiğimiz haftalarda olası bir girişimi araştırmak için Synchron'un kurucusu ve CEO'su Thomas Oxley'e ulaştı. Musk'ın şirketle herhangi bir anlaşma yapıp yapmayacağı henüz belirsiz.

Haberin Devamı

New York'ta bulunan Synchron, beyin implantlarını insanlarda test etmek için düzenleyici onay alma konusunda Neuralink'ten birkaç adım önde. Geçtiğimiz yıl ürettiği beyin çipleri Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay aldı.

Şirket, Avustralya'da dört kişi üzerinde deney yaptı ve gelecekteki testler için değerli veriler topladı.

Musk, yakın gelecekte Neuralink için insan testleri yapacağını defalarca ima etse de, henüz bu kullanım için yetkilendirilmedi. Şirketin şu anda geliştirme sürecinde ne aşamada olduğu bilinmiyor.

Synchron'ın cihazının aksine, Neuralink'i kurmak, daha yavaş ilerleyen ve kafatasının kesilmesini içeren cerrahi bir operasyon gerektiriyor. 

Neuralink, 300 çalışanı olan ve kuruluşundan bu yana yaklaşık 363 milyon dolarlık yatırım toplayan, önemli ölçüde büyük bir şirket. Aynı yıl piyasaya sürülen Synchron, yaklaşık 60 çalışana sahip ve yatırımcılardan daha mütevazı bir yatırım topladı. 

Haberin Devamı
İnsansı robot Ameca daha fazla yetenek kazandı Engineered Arts'ın insansı robotu Ameca, daha gerçekçi yüz ifadeleri için 12 yeni yüz ifadesi ile geliştirildi.