Dünya Emojide kuşak çatışması

Emojide kuşak çatışması

Paylaş
Emojide kuşak çatışması

Her yıl 17 Temmuz’da kutlanan Dünya Emoji Günü’nde yayınlanan rapora göre her gün 10 milyardan fazla emoji kullanılıyor.

Dijital klavyelerdeki ifade sembollerinden oluşan emojilerin sayısı 3 bin 633’ü buldu. Ancak her emoji her kuşak için aynı anlam ifade etmiyor. İngiltere’deki mesajlaşma platformu Slack, 40-50 yaş üzeri ile Z kuşağının farklı emojileri tercih ettiğini ortaya koydu. Buna göre:

Haberin Devamı

İleri yaş gruplarının yüzde 59’u emojilerin farklı anlamlarını bilmiyor.

55 yaş üzeri grupların yüzde 47’si ‘patlıcan’ emojisini sebze anlamında kullanırken Z kuşağı bunu müstehcen ifadelerde tercih ediyor.

Aynı durum ‘şeftali’ emojisi için de geçerli. Z kuşağı için bu emoji ‘kalça’ anlamına geliyor, o nedenle pek tercih edilmiyor.

Göz kırpma emojisi gençler için flörtöz ve cinsel ifade anlamı taşırken ileri yaş grubu bunu esprili veya neşeli anlamda kullanıyor.

Ojeli tırnak emojisi de 25-40 yaş grubu için ‘kişisel bakım’ anlamına gelirken 24 yaş altı için ‘Dedikodu var’ anlamı taşıyor.

Tüm kuşaklar için ortak anlam taşıyan iki emoji var: Gözlerden yaş gelerek gülen emoji mutluluk, ağlayan emoji ise üzüntüyü ifade ediyor.

Haberin Devamı