Dünya En anlamlı kahkaha

En anlamlı kahkaha

Paylaş
En anlamlı kahkaha

8 yaşındaki Harmonie, ‘dünyanın robotik dizlere sahip biyonik protezini kullanan en genç insanı’ oldu. Protezi takılırken yaşadığı heyecan ve mutluluğu yüzüne yansıdı.

İngiltere'nin Bath kentinde Freya Hall ve Ross Allen çiftinin kızları Harmonie-Rose Allen, henüz 10 aylıkken menenjite yakalandı. Onu yaşatmak için iki kolu ve iki bacağı alındı.

Haberin Devamı

Protez uzuvlarla hayatına devam etti. Ancak bu uzuvlarla yardım almadan ayağa kalkması çok zor oluyordu. Çünkü diz kapakları yoktu. Harmonie'ye özel yeni biyonik bacaklar geliştirildi.

Aynı zamanda robotik diz kapaklarına sahip bu protezler geçen hafta takıldı.

KÜLOTLU ÇORAP SEVİNCİ

Protezleri takılırken tek başına yürüyüp, oturup ayağa kalkabileceğini öğrenen Harmonie'nin mutluluğu kahkahalarına yansıdı. Okula giderken külotlu çorap da giyebildiği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Harmonie, bir haftada yeni uzuvlarına alıştı.

Annesi, "İlk kez diz kapağıyla hareket etmeyi deneyimliyor. İlk hafta bu nedenle biraz korktu. Ama eğilip kalkabildiğini keşfettikçe sevdi" dedi. Dünyanın robotik dizlere sahip protez kullanan en genç insanı olan Harmonie, "Yeni bacaklarımı çok seviyorum" dedi.

Haberin Devamı

Harmonie-Rose’un protezindeki diz sensörleri onun rahat hareket etmesini sağlıyor.