DünyaEn nefret edilen kadın 20 yıl sonra beraat etti

En nefret edilen kadın 20 yıl sonra beraat etti

Paylaş
En nefret edilen kadın 20 yıl sonra beraat etti

Avustralya’da Kathleen Folbigg (56), 1989-1999 yılları arasında yaşları 19 günlük ile 19 aylık arasında olan 4 çocuğunu öldürmekle suçlanıyordu.

Kathleen, çocuklarının genetik hastalıklar yüzünden öldüğünü öne sürmüş ancak günlüğünde bulunan bazı notlara ve ülkede artık geçerliliğini yitirmiş bir kural olan ‘Meadow Yasası’na dayanarak suçlu bulunmuştu. Meadow Yasası, bir ailede 3 veya daha fazla ani bebek ölümünün aksi kanıtlanana kadar cinayet sayılmasını öngörüyordu. Basında ‘Avustralya’nın en nefret edilen kadını’ olarak anılan Kathleen 2003’te 30 yıl hapis cezası almıştı.

Haberin Devamı

Fakat 2018’de Kathleen’in 2 kızında nadir bir genetik hastalık, bir oğlunda ise sinir sisteminde bulunan genetik bozukluk tespit edilmişti. Kathleen ‘suçluluğuna dair makul şüpheler olduğu’ gerekçesiyle haziranda tahliye edilmişti. Önceki gün de 20 yıldır hapis yattığı suçlardan beraat etti. Kathleen “Sistem, bazen çocukların aniden, beklenmedik ve yürek parçalayıcı bir şekilde ölebileceğini kabul etmek yerine beni suçlamayı tercih etti. Neredeyse çeyrek asır boyunca düşmanlıklara maruz kaldım, her türlü istismara uğradım. Bir gün ismimin temize çıkmasını umdum. Umarım benim çektiğim acıyı bir daha kimse yaşamaz” dedi.