Dünya Erken öten horozu öldürmek istiyorlar

Erken öten horozu öldürmek istiyorlar

Paylaş
Erken öten horozu öldürmek istiyorlar

İngiltere’de yaşayan Jess Marson isimli hayvansever kadın, komşularının şikayeti nedeniyle davalık oldu. Marson’ın beslediği horozların her sabah erken ötmesi sebebiyle komşular horozun öldürülmesini istiyor.

Posta.com.tr - 33 yaşındaki Jess Marson, komşularıyla mahkemelik oldu. Nedeni ise horozlarının çok erken ötmesi. Mahkemenin verdiği karar neticesinde şimdi Marson, 7 horozunu itlaf etmek zorunda kalacak.

Haberin Devamı

Marson’ın komşusu Gary Leader ve eşinin horozlar nedeniyle uykularının bölündüğünden şikayet etmesi üzerine Huddersfield Belediyesi emir çıkardı. Ancak Marson’ın gürültüyü azaltmadığı için söz konusu durum mahkemeye taşındı. 3 kez hakim önüne çıkan Marson, gürültüyü azaltma bildirimine uymadığını itiraf etti. Ardından horozların gönderilmesi kararını kabul etti.

Marson’a 2 yıllık şartlı tahliyenin yanı sıra masraflar için 1000 pound ceza ödemesine karar verildi. 

Nisan ayında Marson’ın çiftliğine giden denetleme ekibi, 13 dakika içinde 5 horozun toplamda 34 kez öttüğünü keşfetti. Başka bir gün ise 30 dakikada 146 kez horozların öttüğüne şahit oldular. Bu durumun uykuyu önleyecek sıklıkta olduğuna karar verildi. Marson’ın ise horozları susturmak için çabalamadığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Marson şimdi horozlarını sahiplendirebileceği birilerini arıyor. Horozlarının öldürülmek zorunda kalacağını dile getiren Marson, 'Onlara bir yuva bulmak için dört haftam var ama kimse horoz istemiyor. Gerekli görülürse ötenazi yapılacak. Onlara yuva olacak birini arıyorum' dedi.