Dünya Eski Trump geri dönüyor! Seçim sonuçlarını yine hileye bağladı

Eski Trump geri dönüyor! Seçim sonuçlarını yine hileye bağladı

Paylaş
Eski Trump geri dönüyor! Seçim sonuçlarını yine hileye bağladı

Cumhuriyetçiler’in beklediği zaferi elde edememesinin ana nedeni olarak gösterilen eski Başkan Donald Trump’ın yeniden aday olmaması gerektiği gündeme gelirken; Trump sonuçları yine ‘seçim hilesine’ bağladı.

ABD’de 2020 başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump hile yapıldığını iddia etmişti. Kışkırttığı taraftarları Kongre’yi basmıştı. Salı günü yapılan ara seçim sonrası ise oy sayımına dün devam edildi. Kongre’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nde çoğunluk Cumhuriyetçiler’in eline geçerken, üst kanat Senato’da 50’ye 50 olan dengenin kimin lehine bozulacağı Georgia, Arizona ve Nevada eyaletlerinden gelecek sonuçlara kalmıştı. Arizona’da Demokrat Senatör Mark Kelly kazandı. Böylece Cumhuriyetçiler’le birlikte Demokratlar da 100 sandalyeden 49’unu almış oldu. Georgia’da hiçbir aday yüzde 50 barajına ulaşamadı. Bu nedenle 6 Aralık’ta ikinci tur yapılacak.

Haberin Devamı

SALI GÜNÜ AÇIKLAMA YAPACAK

Yüksek enflasyon, artan suç oranı ve Başkan Joe Biden’a güvenin azalması gibi nedenlerle Cumhuriyetçiler Kongre’de açık ara kontrolü ele geçireceklerini hesaplıyordu. Ancak bu gerçekleşmedi. Cumhuriyetçiler’in beklediği zaferi elde edememesinin ana nedeni olarak gösterilen eski Başkan Donald Trump’ın yeniden aday olmaması gerektiği gündeme gelirken; Trump sonuçları yine ‘seçim hilesine’ bağladı.

Arizona’da kaybeden Cumhuriyetçi aday Blake Masters yenilgiyi kabul etmediğini açıkladı, Trump da sonucun ‘bir aldatmaca ve sahtekarlık’ olduğunu ileri sürdü. Trump’ın ekibinden gelen paylaşımlarda ise eski Başkan’ın 2024 için adaylığını bu hafta açıklayacağı belirtildi. Trump, 15 Kasım’da ‘büyük bir duyuru’ yapacağını dile getirmişti.

Haberin Devamı

İFADE VERMEKTEN KAÇIYOR

Donald Trump, 6 Ocak 2020’de 5 kişinin öldüğü Kongre baskını nedeniyle ifadeye çağrılmıştı. Yarın ifade vermesi gereken Trump’ın mahkeme celbine itiraz ettiği ve karşı dava açtığı bildirildi.