Dünya Evcil şempanze hayatını kararttı! Telefon kaydı kan dondurdu

Evcil şempanze hayatını kararttı! Telefon kaydı kan dondurdu

Paylaş
Evcil şempanze hayatını kararttı! Telefon kaydı kan dondurdu

Charla Nash, uzun yıllardır arkadaşı olan Sandra Herold'ı ziyarete gitti. İkilinin dostluğu uzun yıllardır sürdüğü için bu Sandra'nın evine ilk ziyareti olmasa da Charla'nın burada yaşayacakları hayatını değiştirecek türdendi.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | Çocukluktan beri arkadaşı olan Sandra Herold'ın son yıllarda yaşadığı kayıpların zorluğunu bilen arkadaşı Charla Nash, 2009 yılının 16 Şubat'ında arkadaşının evine ziyarete gitmek için yola çıktı. Sandra, 2000 yılında tek çocuğu olan kızı Suzan'ı bir trafik kazasında kaybetmişti.

Haberin Devamı

ÖNCE KIZI, SONRA KOCASI...

Bundan yaklaşık 5 ay sonra ise Sandra'nın eşi Jerome, mide kanserine yakalanmıştı. Birkaç hafta boyunca hastanede yatan Jerome, tüm müdahalelere rağmen kanserin ilerlemesi sebebiyle burada hayatını kaybetti. Yaşadığı kayıplar nedeniyle ağır bir depresyona giren tek isim Sandra değildi.

Herold çiftinin evlerinde alışılagelmişin dışında bir evcil hayvan vardı: bir şempanze. Çift yaklaşık 10 yıl önce Travis ismini verdikleri bu şempanzeyi sahiplenmişlerdi. Travis burada 3 günlükten beri insanlarla birlikte büyümüştü ve Travis oturdukları mahallenin adeta maskotu haline gelmişti. Ancak son birkaç yıldır ailenin yaşadığı kayıplardan en az Sandra kadar etkilenmişti ve düzensiz davranışlar sergilemeye başlamıştı.

Haberin Devamı

ESKİ ARKADAŞTAN DESTEK

Kendisi de yalnız bir anne olan Charla Nash, eski arkadaşı Sandra'yı ziyaret etmeye karar verdi. Yaşadıkları maddi sıkıntılar sebebiyle temelli bir kalacak yeri olmayan anne-kız, yaklaşık 1 seneden fazla süredir evsiz sığınaklarında yaşıyorlardı. Bahçe işlerinden at ahırı temizliğine kadar pek çok işle uğraşarak para kazanmaya çalışan Nash, eski arkadaşı Sandra ile Jerome'nin vefatı sonrası yeniden eski günlerdeki gibi yakınlaşmaya başladı.

Ziyarete geldiklerinde ise Sandra, evde şempanze Travis ile yalnız yaşadığını söyleyerek eğer isterse Nash ve kızı için onlara hayatını kaybeden kızının apartman dairesini verebileceğini belirtti. Anne-kız bunu duyunca çok mutlu oldu. Sandra aynı zamanda Nash'e çekme sevkiyatı ve kitap düzenlemesi işi vermişti.

ŞEMPANZE TRAVİS'İN DEPRESYONU

Öte yandan Nash, Sandra'nın evinin bahçesiyle de uğraşıp Travis'e göz kulak oluyordu. Yaşadığı psikolojik sıkıntılar sebebiyle aşırı derecede obez hale gelen Travis, gününün büyük bir bölümünü televizyon izleyip atıştırmalık yiyerek geçiriyordu.

Bir hafta sonu Sandra ve Nash, eğlenmek için dışarı çıktılar. Bunu çok nadir de olsa yapıyorlardı. Birbirleriyle şakalaşıp, eğlendikten sonra eve dönen arkadaşları, aşırı duygusal bir Travis bekliyordu. Sandra'nın eve gelmesiyle moral bozukluğu her halinden belli olan Travis, kendisini dışarı attı. Hergün yaptığı şeylerden keyif almıyor gibiydi.

Haberin Devamı

KAFASINA VURDU, BIÇAKLADI AMA DURMADI

Sandra'nın arayıp bir konuda yardım istemesi üzerine oraya giden Nash, öğle vakti oraya varmıştı. Travis ön kapıda bekliyordu. Onu kandırıp eve sokmak isteyen Nash, Travis'e en sevdiği oyuncağı göstermeye başladı. Yıllardır Sandra'yı kıskandığı düşünülen Travis için bardağı taşıran damla bu oldu.

Bir anda Nash'in üzerine atlayan Travis, iki ayağı üzerinde durarak Nash'i önce arabanın yanına ardından yere fırlattı. Nash'in yerde kalmasıyla yetinmeyen Travis, burada da kadına saldırmayı sürdürdü. Sandra ise bu dehşet sahnesini görür görmez eline aldığı kürekle Travis'in kafasına vurmaya başladı. Bunun Travis'i durdurmadığını gören Sandra, mutfaktan aldığı satırı Travis'in sırtına 3 kez sapladı. Travis ise hala Nash'e saldırmaya devam ediyordu.

"ONU PARAMPARÇA ETTİ, ACELE EDİN"

Büyük bir dehşet içerisinde acil durum hattını arayan Sandra, operatöre şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Arkadaşımı öldürüyor. Lütfen yardım edin. Onu paramparça etti. Acele edin. Arkadaşımın yüzünü parçaladı ve onu yemeye başladı.

Olay yerine gelen polis ekipleri Travis'i kanlar içerisinde etrafta dolaşırken buldu. Polisin ateş açması sonucu yaraları daha da ağırlaşan Travis, arkasında kan izleri bırakarak evin içerisine daldı ve odasına gidip her zaman yattığı yerinde öldü.

Evin bahçesi ise Nash'in vücudu ve yüzünden kopan parçalarla doluydu. Vücudundaki kanın neredeyse yarısı akmıştı. Polis ekipleri öldüğünü düşündükleri Nash'e yaklaştıklarında ise kadının hala nefes aldığını fark etti.

Yaklaşık 15 ay kadar tedavi altında tutulan Nash, pek çok operasyon geçirdi. Yüz nakli de olan Nash yaşadıkları ile ilgili olarak, "Maalesef yapabileceğim çok fazla bir şey yok. Yaşamak çok zor. Yaşamak bile denmez, yarım bir hayat. Ama yine de asla pes etmedim" ifadelerini kullandı.