Dünya Fakirim ama moda bende!

Fakirim ama moda bende!

Paylaş
Fakirim ama moda bende!

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir grup, toplumdaki sefalete rağmen Avrupa'da çıkan en pahalı ve en yeni kıyafetleri giyiyor

FRANSIZLARA ÖZENDİLER

Haberin Devamı

Afrika ülkesi olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti 1900’lü yılların başında Fransız sömürgesi haline gelmişti. Ülkeye gelen Fransızlar yanlarında kendilerine has moda stillerini de getirmişti. Fransızları sürekli takım elbise içinde gören Kongolular onları kendilerinden üstün görüyor, onlar gibi olmanın hayalini kuruyordu.

1922’de Kongolu halk kahramanı Andre Bernard Matsoua, Paris’e gitti. Döndüğünde Fransızlar gibi takım elbise giyinmişti. Onu gören Kongolular kendilerine Fransa’dan takım elbise getirtmeye başladı.

DÜŞLERİNİ PARİS SÜSLÜYOR

Ardından bir grup Kongolu moda tarikatı kurdu. Kendilerine SAPE (seçkin kişiler topluluğu) diyen bu grup Avrupa’da çıkan en pahalı ve en yeni kıyafetleri giymeye başladı.

Haberin Devamı

İyi giyindiklerinde Tanrı’ya sevgilerini gösterdiklerine inanan ‘SAPE’ler takım elbiselere, gömleklere, ayakkabılara, kravatlara binlerce dolar harcıyor. Oysa Kongo’da bir kişinin aylık ortalama geliri 453 TL.

Sefalet içinde yaşayan ‘SAPE’ler kazandıkları tüm parayı giyime yatırıyor. ‘SAPE’lerin en büyük hayali ise Paris’e gidip alışveriş yapabilmek.