Dünya Fazla para kazanmak için yanlış tedavi uyguladı! 650 hastası ölen cerraha soruşturma

Fazla para kazanmak için yanlış tedavi uyguladı! 650 hastası ölen cerraha soruşturma

Paylaş
Fazla para kazanmak için yanlış tedavi uyguladı! 650 hastası ölen cerraha soruşturma

14 yılda 1000 kişiyi ameliyat eden doktor Ian Peterson'ın 650 hastasının hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Peterson'ın hastalarını ameliyat etmek için 'kanser' bahanesi uydurduğu iddia edildi.

Posta.com.tr | Doktor Ian Peterson'ın fazla para kazanmak için yanlış tedavi uygulayarak ölümüne yol açtığı 650 hastaya uyguladığı ameliyatlar inceleme altında.

Haberin Devamı

İngiltere'de Ulusal Sağlık Sistemi (NHS)'ne danışmanlık yapan doktor Ian Peterson, 14 yıl boyunca erkek ve kadın hastalarını gereksiz yere ameliyat etme suçundan 2017'de 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Peterson, hastalarının tarama sonuçları hakkında yalan beyan vermesi ile yanlış ve gereksiz prosedürler uyguladığı için soruşturuluyor. 

Mahkemede konuşan Joanne Luton adlı hasta, "Vücudumun her yerine yayılmış ameliyat edilemez bir kanser olduğu söylendi" dedi.

Hapiste cezasını çeken Peterson'ın hem NHS hem de özel hastanelerde gereksiz ameliyatlar yaptığı ve 14 yılda 1000'den fazla hastayı tedavi ettiği öğrenildi. Ayrıca pahalı prosedürler için para talep ettiği belirtildi. 

Nottingham Kraliyet Mahkemesi, ilk duruşmasında, potansiyel olarak kanserli olabilecek meme dokusunu geride bırakan 'dekolte koruyucu' mastektomiler de dahil olmak üzere, birkaç onaylanmamış prosedür uyguladığını duydu.

Haberin Devamı

HASTALARININ HAYATTA KALMA ORANI DÜŞÜKTÜ

Peterson'ın şimdiye dek ameliyat ettiği 1000 hastanın 650'sinin hayatını kaybettiği belirtildi. Cancer Research UK rakamları tarafından sağlanan istatistikler, 50 ila 60 yaşları arasındaki kadın hastaların meme kanseriyle karşılaştıklarında yüzde 90 hayatta kalma şansına sahip olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, Paterson hastalarının hayatta kalma oranları yüzde 56'dan azdı.

Peterson'ın  bir başka kurbanı olan Marie Pinfield, tüm göğüs dokusunu çıkarmak için çift mastektomi istedi. Ancak, sadece iki yıl sonra, 2008'de Bayan Pinfield, kanserin akciğerlerine sıçraması sonucu vefat etti.