Dünya FBI'ın Trump'ın evine yaptığı baskının nedeni ortaya çıktı! Nükleer silah detayı

FBI'ın Trump'ın evine yaptığı baskının nedeni ortaya çıktı! Nükleer silah detayı

Paylaş
FBI'ın Trump'ın evine yaptığı baskının nedeni ortaya çıktı! Nükleer silah detayı

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın evine hafta başında yapılan baskında, nükleer silah yapımıyla ilgili gizli devlet belgelerinin arandığı iddia edildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki malikanesine hafta başında FBI tarafından baskın yapılmıştı. FBI ajanları çok sayıda belgeye el koymuştu. Baskının, Trump’ın Beyaz Saray’dan ayrılırken gizli devlet belgelerini de yanında götürmesine ilişkin soruşturma ile ilgili olduğu bildirilmişti.

Haberin Devamı

WASHINGTON POST İLERİ SÜRDÜ

Ülkenin saygın gazetelerinden Washington Post, Trump’ın evinde nükleer silah yapımıyla ilgili belgeler arandığını iddia etti. Gazetenin konuyla ilgili bilgi sahibi olan ancak ismini açıklamadığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, aranan belgelerin bulunup bulunmadığına dair ayrıntı vermedi.

FBI SORULARA YANIT VERMEDİ

Söz konusu belgelerin ABD’nin elindeki nükleer silahlara mı yoksa bir başka ülkeye ait bombalara dair mi olduğuyla ilgili de bilgi verilmedi. Trump’ın avukatları, iddiaya ilişkin yorum yapmazken gazetenin iddiası hakkında ABD Adalet Bakanlığı ve FBI da soruları yanıtsız bıraktı.

TALİMATI BAKAN VERMİŞ

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın malikanesinin aranmasına ilişkin kararı bizzat imzaladığını söyledi. Garland ayrıca federal mahkemeden, bakanlığın arama emrinin içeriğinin kamuoyuna açıklanması talebinde bulunduğunu da dile getirdi. Garland, bunda ‘önemli derecede kamusal yarar’ olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

TRUMP ÇOK ÖFKELİ

Donald Trump ise sosyal medya üzerinden Garland’a yüklendi. Daha önceki ABD Başkanı Barack Obama’nın Beyaz Saray’dan kaçırdığı 33 milyon sayfalık belgelerin peşine neden düşülmediğini soran Trump, “Mülküme sabah 06.30’da çok sayıda ajan ve ‘kasa hırsızları’ tarafından baskın yapıldı. Hadlerini çok aştılar” dedi.