Dünya Felakete ramak kala! 150 göçmen bu halde bulundu

Felakete ramak kala! 150 göçmen bu halde bulundu

Paylaş
Felakete ramak kala! 150 göçmen bu halde bulundu

ABD Sınır Devriyesi, Meksika’dan ülkeye girmeye çalışan bir kamyonun römorkunda 150 düzensiz göçmen bulunduğunu açıkladı. Haziran ayında Teksas'ta 53 göçmenin aynı şekilde ülkeye girmeye çalışırken havasızlıktan ölmesinin yankıları hala sürerken yeni bir göçmen trajedisi son anda engellenmiş oldu.

ABD Sınır Devriyesi tarafından yayınlanan fotoğraflarda, 18 tekerlekli bir römorkta adeta sıkış tıkış yerleştirilmiş 150 göçmen olduğu görülüyor. Fotoğraflarda bazı göçmenlerin muhtemelen sıcaktan dolayı gömleksiz olduğu ifade ediliyor. Meksikalı yetkililer tarafından durdurulan kamyonda havalandırma olup olmadığı bilinmiyor. Sınır Devriyesi lideri Jason D. Owens paylaştığı tweet’te, ‘Bunun kaçakçıların kullandığı ölümcül bir taktik olduğu kanıtlandı. Neyse ki, bu büyük gruptaki hiç kimsenin tıbbi yardıma ihtiyacı yoktu’ dedi.

Haberin Devamı

Owens kamyonun ne zaman yakalandığını açıklamadı.

TEKSAS'A KAÇIRIYORLAR

Kamyon kasasında göçmen kaçakçılığı yakan örgütlerin göçmenleri bu yöntemle Teksas’a kaçırdığı biliniyor.

Haziran ayında gerçekleşen ve yetkililerin ‘ABD tarihindeki en ölümcül kaçakçılık girişimi’ olarak adlandırdığı trajedide, terk edilmiş bir TIR’ın dorsesinde 53 ölü göçmen bulunmuştu. TIR’ın kasasında 46 kişi ölü bulunmuş, durumu ağır olan 7 kişi ise hastanede hayatını kaybetmişti.

Göçmenleri Laredo'dan San Antonio'ya götüren sürücünün yüksek dozda uyuşturucu kullandığı iddia ediliyor. Teksaslı olan sürücü ve bir kişi daha toplu ölümle ilgili olarak tutuklandı.