Dünya Fenomen paylaştı hastane yıkıldı

Fenomen paylaştı hastane yıkıldı

Paylaş
Fenomen paylaştı hastane yıkıldı

Ukraynalı sosyal medya fenomeni Anna Alkhim, Dnipro’da bir hastanenin konumunu paylaşarak yardım malzemesi çağrısında bulundu. Paylaşım sayesinde koordinatları belirleyen Rusya, hastaneye saldırdı. Ağır hasar gören hastanede 4 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Rusya 24 Şubat 2022'de başlattığı Ukrayna'yı işgal girişiminde 'kısa sürede zafer' hedefine ulaşamamıştı. 1 yılı aşan savaşta Rusya birçok bölgede ele geçirdiği yerleri de geri vermek zorunda kalmıştı. Rusya geçen hafta Ukrayna'ya bugüne kadarki en yoğun saldırısını başlatmıştı. Sadece pazar günü İran'a ait 54 İHA ile saldırı düzenlemişti. Rusya'nın hedeflerinden birini Ukraynalı sosyal medya fenomeni Anna Alkhim'in paylaşımı sayesinde belirlediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

YARALILARDAN İKİSİ ÇOCUK

Instagram’da 600 bin takipçisi olan Anna Alkhim perşembe günü Dnipro’da bir hastaneyi ziyaret etti. Cepheden getirilen yaralıların tedavi edildiği hastanenin konumunu paylaşan Anna Alkhim, malzeme yardımı çağrısı yaptı. Fakat Rusya bu paylaşım sayesinde hastanenin konumunu belirledi. Birkaç saat sonra da hastaneye füze saldırısı düzenlendi. 4 kişinin öldüğü saldırıda 2’si çocuk 30 kişi de yaralandı. Anna Alkhim tepkilerin ardından paylaşımı silip hesabını ‘gizli’ yaptı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy saldırıyı ‘insanlık suçu’ olarak nitelendirdi.