Dünya Film gibi olay! 'Putin' ve 'Kim Jong-un', 'Zelenskiy'i Ukrayna'dan kaçırdı

Film gibi olay! 'Putin' ve 'Kim Jong-un', 'Zelenskiy'i Ukrayna'dan kaçırdı

Paylaş
Film gibi olay! 'Putin' ve 'Kim Jong-un', 'Zelenskiy'i Ukrayna'dan kaçırdı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken filmleri aratmayacak bir kaçış gündeme geldi. Rusya Lideri Vladimir Putin’in taklitçisi ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un taklitçisi, Kiev’de yaşayan Zelenskiy’nin taklitçisi Umid Isabaev’in ülkeden çıkmasını sağladı.

Posta.com.tr / Rusya Lideri Vladimir Putin’in profesyonel taklitçisi Polonyalı Slawek Sobala, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un taklitçisi Howard X’in yardımıyla Kiev’de yaşayan Ukrayna Lideri Volodimir Zelenskiy’nin benzeri Umid Isabaev’in ülkeden çıkmasını ve Polonya’ya gitmesini sağladı. Zelenskiy’e tıpatıp benzeyen Umid, Rusya’nın işgali öncesinde Ukrayna’da yaşıyor ve çalışıyordu. Aslen Özbekistanlı olan Umid, 2019’da birinin Rusya metrosunda onun fotoğrafını çekip Zelenskiy’e benzediğini söyleyerek sosyal medyada paylaşmasıyla ünlenmişti. Kim Jong-un’un benzeri Howard X, Umid’in Kiev’de kapana kısıldığını bildiğinden Slawek’e ulaştı. Gerçekleştirilen temasların ardından Umid’in ülkeden ayrılmasını sağlamak için bir direniş üyesi görevlendirildi.

Haberin Devamı

Umid, bu fotoğrafla ünlü olmuştu.

'RUSLARIN ZELENSKİY BENZERİNE NELER YAPACAĞINI KİMSE BİLEMEZ'


8 Mart’ta Umid, Kiev’deki evinden 100 kilometre uzaktaki Lviv’deki Shehyni sınırına arabayla ulaştı. Burada diğer mültecilerle birlikte Polonya sınırına geçti.
Daily Star’a konuşan Howard X, ‘Savaş başladığı zaman Umid’i düşündüm çünkü Ukrayna’da yaşıyordu. Ona ulaştım ve ülkeden çıkması gerektiğini söyledim. Çünkü Rusya’nın Zelenskiy’nin taklitçisini yakaladığında ne yapacağını bilemez’ dedi. 

Umid, 2019’da Rusya’da film yapımcısı olarak çalışıyordu. Sonrasında Zelenskiy’nin prodüksiyon şirketi ona iş teklifinde bulundu ve Kiev’e geldi. Burada Başkan Zelenskiy ile birkaç kez şahsen görüştü. Ancak Rusya Ukrayna’ya girince, ülkeden çıkmak istedi. Umid, ‘Kiev’de güneş yoktu, karlıydı. Her 5-10 dakikada bir bomba sesi duyuluyordu, Kiev çok gürültülüydü’ dedi.

Haberin Devamı

'GÖREVLİLER ONA GÜLDÜ'


Howard X, ‘İnsanlar başta Umid’e yardım etmekte isteksizdi. Önce Özbekistanlı birini değil, kadın ve çocukları ülkeden çıkarmaya çalışıyorlardı. Sınıra ulaştığında uyruğu nedeniyle gözaltına alındı. Sonunda geçti ve duyduğuma göre sınır görevlileri onun Zelenskiy’e ne kadar benzediğini fark edince gülmüşler’ dedi.

GEÇEN YIL AFGANİSTAN'DA 'BRUCE LEE'YE YARDIM ETTİ


Howard, ayrıca geçen yıl Bruce Lee’nin taklitçisinin Afganistan’dan çıkmasına yardım etmişti. Şimdi de Umid’in konaklama ve yemek masraflarına yardım ediyor.

Daily Star’a konuşan Slawek, Umid’i ilk önce Polonya sınırına, sonra da Ukrayna’daki arkadaşlarıyla Wroclow’a getirdiğini söyledi. Burada yaşayan Slawek, onu bir otele yerleştirdim. Onu sıcak karşıladık. Bize Ukrayna’dan kaçmasına yardım ettiğimiz için çok teşekkür etti’ dedi.

Öte yandan, Howard X ve Umid hiç yüz yüze tanışmadılar ancak 2020'nin başlarında bir belgeselde yer almışlardı.