Dünya Filmleri aratmayan kaçış! Tecavüzcü katil bir yıl sonra ünlü doktorla yakalandı

Filmleri aratmayan kaçış! Tecavüzcü katil bir yıl sonra ünlü doktorla yakalandı

Paylaş
Filmleri aratmayan kaçış! Tecavüzcü katil bir yıl sonra ünlü doktorla yakalandı

Güney Afrikalı katil ve tecavüzcü Thabo Bester, hapishaneden kaçabilmek için kendini 'ölü' olarak gösterdi. Sırra kadem basan Bester, ünlü doktor sevgilisiyle bir malikanede yaşadığı bir yıllık kaçak hayatının ardından tutuklandı. Bester'in hapishaneden kaçış hikayesi, Hollywood filmlerini aratmayacak şekilde planlanmıştı.

Posta.com.tr | 'Facebook tecavüzcüsü' lakaplı 35 yaşındaki Thabo Bester ve Dr. Nandipha Magudumana cuma günü Tanzanya'da yakalanarak yoğun polis güvenliği altında Güney Afrika'ya döndü. 

Haberin Devamı

Güney Afrika Polis Bakanı Bheki Cele gazetecilere verdiği demeçte, çiftin ve yanlarında yakalanan başka bir kişinin,  ellerinde çok sayıda pasaport olduğunu ve sınırı geçerek Kenya'ya gitmek üzere olduklarını söyledi. 

FİLMLERİ ARATMAYAN KAÇIŞ

Bester'in hapishanden kaçma hikayesi ise Hollywood filmlerini aratmayan cinsten. Doktor Magudumana'nın da Bester'n hapishane hücresinden ceset kaçırma ve mahkuma öldü süsü verebilmek için yangın çıkarma planının bir parçası olarak cinayetle suçlanması bekleniyor. 

Bester'in hapistan kaçmasını sağlayabilmek için hücresine bir kişinin cesedi konmuş ve hücre ateşe verilmişti. 
Doktor Magudumana, 146 bin takipçili Instagram takipçisi olan ünlü bir doktor ve iş insanıydı. 2018 yılında Mail & Guardian'ın 200 Genç Güney Afrikalısı listesine girdi. 

Haberin Devamı

Magudumana'nın babası, 65 yaşındaki babası Zolile Cornelius Sekeleni ve eski bir gardiyan olan 38 yaşındaki Senohe Ishmael Matsoara, Bester'in hücresindeki yanmış cesetle ilgili olarak cinayetle suçlanan isimlerden. 

Polis, hücrede bulunan ve kimliği belirlenemeyen kurbanın kundakçılık yangınından önce kafasına aldığı darbe sonucu öldüğünü açıkladı. 

DNA TESTİYLE ORTAYA ÇIKTI

Hapishane firarının ardından cesede yapılan DNA testi, kömürleşmiş cesedin Bester'a ait olmadığını ortaya çıkardı. 

Bester, o zamanlar kız arkadaşı olan model Nomfundo Tyhulu'nun ölümüyle ilgili olarak bir cinayet ve iki tecavüz suçundan hüküm giymişti. 2012 yılında ömür boyu hapis ve 75 yıl daha cezaya çarptırıldı. Mayıs 2022'de hücresinde yangın çıkararak intihar ettiği düşünülerek resmen ölü ilan edildi. Ancak o sırada hapisten kaçmıştı. 

Hapishaneden kaçmanın ayrıntıları olaydan sonraki üç hafta içinde ortaya çıktı. Bester'in kaçışı, örtbas edilmeye çalışılıyordu. 

Hapishanenin gece amiri ve güvenlik kamerası kontrol odasında çalışan iki gardiyan, Bester'in kaçışını kolaylaştırdıkları şüphesiyle kovuldu.

RÜŞVET VERDİLER

Ancak filmleri aratmayan bu kaçış için üç kişiden daha fazla hapishane çalışanına rüşvet verildiği iddia ediliyor. 
Bester'in saat 04.00 sıralarında kaçmasından saatler önce izinsiz bir aracın içinde tıpkı bir cesedin sığabileceği büyüklükteki bir TV dolabının cezaevine getirildiği belirtildi. Hapishanenin girişinde ne araç ne de dolap arandı. 

Haberin Devamı

Bester, kaçışından üç gün önce yangın çıkışının hemen yanındaki hücreye nakledildi. Mahkemede bu naklin tesadüf olmadığı belirtildi. 

Bester'in kaçışı sırasında güvenlik kameralarını devre dışı bırakabilmek için elektrikler kesilmişti. 

FACEBOOK TECAVÜZCÜSÜ

Bester, kurbanları evine çekmek için Facebook'u kullandığından 'Facebook tecavüzcüsü' olarak anılmaya başlanmıştı. 2011 yılında Tyhulu'yu bıçaklayarak öldürmekten ve diğer iki kadın modele tecavüz etmekten suçlu bulundu.

Basında çıkan haberlere göre, Bester kaçışından sonraki aylarda, ünlü doktor sevgilisiyle birlikte Johannesburg'un varlıklı semtindeki malikanede yaşadı. Çift lüks arabalar kullanıp diğer şirketleri dolandıran bir şirket kurmuştu.