Dünya Florida'da üst geçit çöktü

Florida'da üst geçit çöktü

Paylaş
Florida'da üst geçit çöktü

ABD’nin Miami kentindeki Florida Uluslararası Üniversitesi’nin (FIU) yerleşkesi yakınında dün inşa halindeki bir üstgeçit çöktü. Olayda, 4 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı ve kırmızı ışıkta bekleyen 8 aracın ezildiği belirtildi. 54 metre uzunluğundaki köprünün 950 ton ağırlığındaki ana gövdesi cumartesi günü yerleştirilmişti

ABD’nin Florida eyaletindeki Florida Uluslararası Üniversitesi (FIU) kampüsünde yeni kurulan yaya üst geçidinin çökmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

Miami kentindeki kampüsün kuzey çıkışının yanına hafta sonu kurulan üst geçit, şehrin en işlek caddelerinden biri olan SW 8th St. üzerine çöktü. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, üst geçidin çökmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı ve 8 aracın ezildiği belirtildi.

Florida Valisi Rick Scott, teferruatlı bir soruşturmanın olayın neden yaşandığını ortaya çıkaracağını, sorumluların hesap vereceğini söyledi.

'ÇIĞLIKLAR DEHŞET VERİCİYDİ'


Tiona Page adlı bir tanık, otomobillerden gelen çığlıkların “dehşet verici” olduğunu söyledi. Damany Reed adlı bir başka tanık ise “Büyük bir patlama sesi duydum. Bir şeyin düştüğünü sandık ama çöken köprüydü” dedi. Köprünün yanındaki yerleşkede bulunan tıp öğrencileri hemen yardıma koştu.

Kırmızı ışıkta duran bir sürücü, köprünün altında kalan ve arka kısmı zarar gören otomobilin ön koltuğunda oturan bir kız çocuğunun, burnu bile kanamadan kurtarıldığını söyledi.



Üstgeçidin Ağustos 2017’de bir öğrencinin trafik kazasında ölmesinin ardından, inşa edildiği belirtildi. 14 milyon dolara (Yaklaşık 55 milyon TL) mal olan ve 2019’da tamamlanması planlanan köprünün çökmesine yol açan neden henüz bilinmiyor.





Florida’nın en büyük kampüslerinden birine sahip olan üniversitenin öğrencileri tarafından sıklıkla kullanılan üst geçit 11,4 milyon dolara mal olmuştu.

950 ton ağırlığında ve 53 metre uzunluğundaki üst geçit, özel bir alanda inşa edildikten sonra geçen cumartesi SW 8th St. caddesine taşınarak 6 saatte kurulmuştu. Aynı gün, FIU Rektörü Mark B. Rosenberg, üniversitenin twitter hesabından yaptığı açıklamada, üst geçit için "türünün ilk örneği" ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı