Dünya Fotoğrafı görenler 'zaman yolcusu' dedi... Gizemi çözüldü

Fotoğrafı görenler 'zaman yolcusu' dedi... Gizemi çözüldü

Paylaş
Fotoğrafı görenler 'zaman yolcusu' dedi... Gizemi çözüldü

1941 yılında çekilen siyah beyaz bir fotoğraftaki adam, 'zaman yolcusu' teorilerini yeniden gündeme getirdi. Gizemli adamın giyim tarzı ve elinde tuttuğu cihaz, 82 yıl öncesine ait değildi.

Posta.com.tr | 82 yıllık fotoğraftaki gizemli adamın güneş gözlüğü ve modern giysilerle görünmesi, 'zaman yolculuğu' teorisini bir kez daha gündeme getirdi. 2010 yılında internet âleminde gezinmeye başlayan fotoğrafın 1941'de Kanada'daki South Fork Köprüsü'nün açılışında çekildiği iddia ediliyor. 

Haberin Devamı

'Zamanda yolculuk yapan hipster' lakabı takılan gizemli adam, görüntüsüyle kalabalığın arasından kolayca fark edilebiliyor. Gizemli adamın etrafındaki herkes takım elbiseli ve şapkalıyken o, fermuarlu bir hırka ve logolu gömlek giyip güneş gözlüğü takıyor. Adamın ayrıca elinde bir tür kamera tuttuğu iddia ediliyor. 

KOMPLO TEORİSYENLERİNİN FAVORİSİ OLDU

Görüntü ilk olarak 2004 yılında Barlorne-Pioneer Müzesi'nin sergisinde yer aldı. Ardından 2010'da dijitalleştirildi ve internete düştü. Bu da komplo teorisyenlerinin hızla ilgisini çekmesini sağladı. 

Peki bu adam, South Fork Köprüsü'nün yeniden açılmasına tanık olmak için gerçekten 1941'e mi gitti? Bir sosyal medya kullanıcısına göre durum tam olarak böyle değil. 

Haberin Devamı

ZAMAN YOLCUSU DEĞİL, YENİLİKÇİ

Sosyal medya kullanıcısı, adamın taktığı gözlüklerin patentinin 1938 yılına dayandığını bu nedenle adamın 'zaman yolcusu' değil, yalnızca 'yenilikçi' biri olduğunu öne sürdü. 

Fotoğrafı analiz eden Snopes adlı bir site, adamın zamanının dışında görünmesine rağmen tüm eşyalarının 1941'de icat edildiği sonucuna varmıştı. Gömleğinin logosu da 1924-1938 yılları arasında NHL'de oynayan Montreal Maroons hokey takımının "M" harfi.

1940'larda hiç yaygın olmasa da köşelerinde koruma olan gözlükler mevcuttu. Adamın elindeki kamera ise yine 1941 yılında piyasada olan Kodak marka bir makineydi.