Dünya Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş depremini 3 gün önceden bildi

Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş depremini 3 gün önceden bildi

Paylaş
Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş depremini 3 gün önceden bildi

Dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, daha önce İzmir'deki büyük depremi bilmişti. Hoogerbeets'in 3 Şubat'ta attığı tweetle bölge sakinlerini uyardığı ortaya çıktı.

Türkiye güne deprem kâbusuyla uyandı. Gece saat 4.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde ve yerin 7 kilometre altında deprem meydana geldi. Daha önce Ekvador ve Endonezya'daki depremlerin yanı sıra 2020'deki İzmir depremiyle ilgili de sosyal medya hesabından uyarıda bulunmuştu. 

Haberin Devamı

BÜYÜKLÜĞÜNÜ DE TAHMİN ETTİ

Kahramanmaraş depremi sonrası, ‘Deprem Kahini’ olarak bilinen Frank Hoogerbeets’ın 3 Şubat'ta yaptığı paylaşım dikkat çekti. Twitter hesabından 3 Şubat'ta harita paylaşan Hoogerbeets, “Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye Lübnan) 7.5 deprem olacaktır” dedi.

"ARTÇILAR MEYDANA GELEBİLİR"

Kahramanmaraş'taki deprem sonrasında yeniden tweet atan Hoogerbeets, "Orta Türkiye’de ve yakındaki bölgelerde güçlü sismik hareketliliğe dikkat edin. Güçlü bir depremden sonra genelde artçı depremler meydana gelebilir” dedi.

Hoogerbeets, “Kalbim Orta Türkiye’de meydana gelen büyük depremden zarar gören herkesin yanında. Daha önce söylediğim gibi bu bölgede 115 ve 526 yıllarındakine benzer bir deprem meydana gelecekti. Bu depremler her zaman kritik gezegensel geometri ile tahmin edilebilir” yorumunu da yaptı.

Haberin Devamı