Dünya FTX'in kurucusu Bankman-Fried Bahamalar’da tutuklandı!

FTX'in kurucusu Bankman-Fried Bahamalar’da tutuklandı!

Paylaş
FTX'in kurucusu Bankman-Fried Bahamalar’da tutuklandı!

ABD’de Kasım ayında iflasını açıklayan kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, Bahamalar'da tutuklandı.

Bahamalar Başsavcısı Ryan Başsavcı yaptığı açıklamada, ABD’de iflasını açıklayan kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'ın Bahamalar polisi tarafından tutuklandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Başsavcı Pinder, tutuklamanın ABD'nin suç duyurusunun ve iade talebine dair resmi bildirimin ardından yapıldığını belirtti. Bahamalar Kraliyet polisi ise Bankman-Fried'ın bugün Nassau’daki Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılacağını belirtti.

Bahamalar Başbakanı Philip Davis tutuklama işlemine dair yaptığı açıklamada, “Bahamalar ve ABD, kamu güvenine ihanet etmiş ve kanunları çiğnemiş olabilecek FTX ile bağlantılı tüm bireylerden hesap sormak konusunda ortak çıkarlara sahip” ifadelerini kullandı.

Öte yandan FTX, yaşadığı likidite sorununun ardından rakibi ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile satın alma görüşmeleri gerçekleştirmişti. Binance'in anlaşmadan çekilmesinin ardından FTX, Kasım ayında iflas başvurusunda bulunmuştu. Bankman-Fried da CEO görevinden istifa etmişti.

Haberin Devamı