Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner hakkında yeni iddialar
91 yaşında hayatını kaybeden Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner, yaşamı boyunca binlerce kadınla birlikte olduğunu ve hepsinin de ondan hoşlanmaya devam ettiğini söylemişti. Ancak ölümünün ardından ortaya çıkan sarsıcı gerçekler, bir belgesel serisine dönüştürülerek Hugh Hefner’in kurduğu imparatorluğun kirli yüzünü açığa çıkaracak.
KADINLARI KONTROL ETMEK İÇİN UYUŞTURUCU VERMİŞ
24 Ocak'ta ABD'de gösterime girecek olan ve 10 bölümden oluşan belgesel, Hugh Hefner'in kadınların dostu olarak özenle hazırlanmış imajının altındaki kirli yüzü göstermeyi vadediyor.
Playboy dergisinin kurucusu olan Hugh Hefner’ın, eski sevgilileri ve çalışanlarından oluşan ‘Playboy Tavşanları’na çok az ilgi gösterdiği ve kadınları kontrol etmek için uyuşturucu verdiği iddia ediliyor.
Ayrıca grup seks yaparak kız arkadaşlarını onu sevdiklerini göstermeleri için manipüle ettiği ve arkadaşlarını "Domuz Gecesi" adlı etkinliği için hayat kadınlarıyla yakınlaşmaya davet ettiği söyleniyor.
'ONU TATMİN EDEMEDİĞİM İÇİN BENİ KORKUTTU'
Eylül 2017'de 91 yaşında multi milyoner olarak hayatını kaybeden Hefner, sapkın lider Charles Manson’un kadınlar üzerindeki zihin kontrolünü de idolleştirdiği iddia ediliyor.
Hefner'in 65 yaşındaki eski kız arkadaşı Sondra Theodore şunları söylüyor:
Gerçekten o bir canavardı. Yaptığı şeylerin hiçbiri yeterli değildi. Tüm dünyaya yaydı. Geriye dönüp baktığımda buna nasıl kandığımı bilmiyorum. Şaşırtıcıydı. Beni kırdı. Onu tatmin edemediğim için beni korkuttu. Gittikçe daha fazlasını istiyordu. Halka iyi kızların bile sağlıklı cinsellikten zevk alabileceğini söylerdi, ama Hefner'la cinselliğin sağlıklı hiçbir yanı yoktu çünkü çok ileri gitti. Kızları götürüyor ve kirletiyordu. Aklımı o kadar karıştırdı ki.. Her gece bir şov yapmak zorundaymışım gibi hissettim. Grup seks haftada en az beş geceydi.
Hefner'ın beş yıl boyunca aşk yaşadığı Theodore, Hefner'in çarpık fantezilerinin "sonunda kızı öldürdükleri ve büyük orgazm" olan filmler olduğunu söylüyor. Theodore, açıklamalarına şunları ekliyor:
Hefner’in Playboy'u yaratması, kızların kıyafetlerini çıkarıp çıplak poz vermelerini sağlamaktan daha fazlasıydı. Kendisi için tüm dünyada kabul gören bir yaşam tarzı yaratmak istedi. Bana 'Tarih yazıyorsun' gibi şeyler söylerdi. ‘Hayatlarımız çoğu insanın fantezilerinden daha iyi, herkes birbirini seviyor. Bastırılmamalıyız’ gibi ne diyeceğini biliyordu. 'Bastırılmış' onun için büyük bir kelime. Konağın hanımı olacağını bildiğin için bağımlılık yapıyordu. Bu onun romantik yoluydu. Ama aslında hiç de romantik değildi. Bir yanılsama yarattı.
CHARLES MANSON DETAYI
Temmuz 1977'de Playboy dergisinin Ayın Playmate’i seçilen eski model ve oyuncu Theodore, Hefner'ın seri katil Charlie Manson'a duyduğu rahatsız edici hayranlığı dile getirdi.
Yatağını paylaşan kadınlara ‘ailenin bir parçası olduklarını’ söylediğini iddia ediyor ki bu, Manson'ın kadın gruplarını tanımlamak için kullandığı bir ifade.
'CHARLES MANSON'A TAKINTILIYDI'
Ayrıca, Manson'ın kızların silah kullandığı sakıncalı ev videolarını düzenli olarak izlediği söyleniyor.
Theodore şöyle açıklıyor:
1970'lerin sonlarında Charles Manson'a hayran ve takıntılıydı, onun hakkında yeterince konuşamıyordu. 'Bu adam hapiste olan bu kadınlara nasıl sahip oluyor? Ve çıktıklarında ona tapıyorlar?' düşüncesinden hoşlanıyordu.
İLK SAYIDA MARILYN MONROE
Hefner, Playboy dergisini 1953'te Marilyn Monroe'nun henüz 27 yaşındayken çıplak fotoğraflarıyla başlattı ve ilk sayısı 50.000 kopya sattı. Bu sayı, Hefner'in başını çektiği multi milyar dolarlık bir endüstriyi başlattı.
1963'te aktris Jayne Mansfield'ın çıplak fotoğraflarını yayınladıktan sonra müstehcen yayınlar satmaktan tutuklandı, ancak bir jüri davada bir karara varamadı ve bir ifade özgürlüğü savunucusu olarak itibarı pekiştirildi.
YAYINLARIYLA ÖVÜNÜYORDU
Hefner sık sık dergilerinin, filmlerinin ve TV projelerinin "ifade özgürlüğü için gerekli" olduğunu ve "zamanımızın toplumsal cinsel değerleri üzerinde olumlu bir rol oynadığını" söyleyerek övünüyordu.
1986'da Newsweek dergisine verdiği demeçte, kendisini feminist olarak bile tanımladı. Yine de 51 yaşındaki eski model Jennifer Saginor'a göre, Hefner ve çevresi “kadınları meta olarak görme” konusunda çok kötüydü.
UYUŞTURUCU, HAYAT KADINLARI, KANLI OYUN
'Domuz Gecesi' adlı etkinlikler, Playboy malikanesindeki şoke edici olaylar arasında yer alıyor.
Eski Playboy çalışanı, malikaneye getirilen, doktorlar tarafından muayene edilen ve Hefner'ın arkadaşlarına eşlik edecek hayat kadınları olduğunu söylüyor. Bazı Hollywood yıldızları da bu gecelerin müdavimiydi. Domuz Gecesi’nde ‘kan oyunu’ adı verilen ve diğer kızlardan şırıngayla kan almaya dayanan korkunç bir oyunun da oynandığı iddia edildi.