Dünya Garip 'gelenek' sosyal medyada gündem oldu! Damadın arkadaşları gelinin iç çamaşırına saldırdı

Garip 'gelenek' sosyal medyada gündem oldu! Damadın arkadaşları gelinin iç çamaşırına saldırdı

Paylaş
Garip 'gelenek' sosyal medyada gündem oldu! Damadın arkadaşları gelinin iç çamaşırına saldırdı

'Davetsiz misafirler' aniden çiçeği burnunda gelin ve damadın odasında belirdi ve bir anda mutlu çiftin yorganını açtı. Bununla da sınırlı kalmayan misafirler daha sonra genç kadının iç çamaşırını çekiştirmeye başladı. Gelin ve damat dehşete düşmüş şekilde engel olmaya çalışırken ‘geleneği’ izleyenler alkışlarla destek oldu. Sosyal medyaya düşen görüntülere büyük tepki oluştu.

Çin'de yaşanan olaya göre, yerel gelenek bahanesiyle bir grup erkek misafir, düğünden sonra aniden gelin ve damadın odasında belirdi ve ilk olarak çiftin kırmızı battaniyesini çekiştirmeye başladı.

Haberin Devamı

YORGANIN ARKASINA SAKLANMAYA ÇALIŞTILAR

Bir çiftin mutlu töreni, bir grup erkek misafirin damadın önünde gelini soymaya çalışmasıyla garip şekilde sona erdi. Yeni evlilerin ikisi de şoke eden olay başladığında yataklarında iç çamaşırlarıyla oturuyorlardı.

Davetliler gelini soymaya çalışırken çiftin, yerel bir inançla 'şans' getirdiği düşünülen kırmızı yorganlarının arkasına saklanmaya çalıştı. 'Davetsiz misafirler' yalnızca yorganı almakla kalmadı. Herkesin önünde gelinin iç çamaşırını çekiştirdiler, genç kadın ise bu sırada üstünü yorganla örtmeye çalıştı.

Damat da yeni eşi gibi gelenekten rahatsız görünüyordu. Gelinini yorganla korumaya çalışırken misafirlerden durmalarını istedi. Davetsiz misafirler ise, bunun 'gelenek' olduğu savunmasını yaptı. Odada bulunan diğer 'konuklar' ise, 'geleneksel' eyleme fiili olarak katılmasalar da coşkuyla alkışlayarak ve tezahürat yaparak izlemeyi tercih etti.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA YORUM YAĞDI

Görüntüler sosyal medyada paylaşıldıktan sonra hızla yüzbinlerce yorum ve paylaşım aldı. Çoğu sosyal medya kullanıcısı bunun hassas bir konu olduğuna inandığını yazdı. Bir kullanıcı, "Bu bir gelenek olarak görülmemeli. Tamamen ortadan kaldırılmalı" diye yazdı. Bir diğeri ise, "Bu damat eğleniyor ve arkadaşlarına katılıyor gibi görünüyor. Onları ciddi şekilde caydırmak için hiçbir şey yapmadı" dedi.

Çin'de yeni evliler düğün törenlerini tamamladıktan sonra evlerine döndükten sonra 'düğün oyunları' oynanır. Bu oyunlar, genellikle gelin ve damadın yakın arkadaşları tarafından planlanır. Ancak son yıllarda ülkedeki düğün oyunlarının genç nesiller arasında giderek daha müstehcen hale geldiği kaydediliyor.