Dünya Gazze vetosu

Gazze vetosu

Paylaş
Gazze vetosu

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Gazze Şeridi’nde 3 günlük ateşkes çağrısında bulundu. İsrail’in Gazze’yi işgalinin doğru bulunmadığı açıklandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nın Gazze’ye yönelik verdiği ‘süresiz işgal’ mesajı ortalığı karıştırdı. Netanyahu, “İsrail, Gazze’nin güvenlik sorumluluğunu ‘süresiz’ olarak üstlenecek, çünkü bu olmadığında neler olduğunu gördük” dedi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, “İsrail, Gazze’nin kontrolünü ve sorumluluğunu yeniden üstlenemez” dedi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby “İsrail güçlerinin Gazze’yi yeniden işgal etmesi doğru bir şey değil” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ESİRLER SERBEST KALABİLİR

ABD Başkanı Joe Biden’ın Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi’nde 3 günlük ateşkes çağrısında bulunduğu iddia edildi. Biden’ın Netanyahu’ya ateşkesin, Gazze Şeridi’nde tutulan esirlerin serbest bırakılmasına yardımcı olacağını söylediği öğrenildi. Hamas’ın 10-15 rehineyi serbest bırakacağı ve 3 günlük arayı tüm rehinelerin kimliklerini doğrulamak için kullanacağı belirtildi. Amerika’nın Filistinlilerin zorla başka bölgelere gönderilmesine karşı olduğu vurgulandı.