Dünya Gazze'de can kaybı 25 bin kişiyi aştı

Gazze'de can kaybı 25 bin kişiyi aştı

Paylaş
Gazze'de can kaybı 25 bin kişiyi aştı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bin 105’e yükseldi. İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Biden’a ‘bağımsız Filistin’in mümkün olmadığını’ söyledi. İsrail’de ise Netanyahu’ya karşı büyük bir protesto düzenlendi.

İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim’de başlattığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bin 105’e, yaralıların sayısı ise 62 bin 681’e yükseldi. Son 24 saatte ise 178 Filistinli öldü, 293 Filistinli yaralandı. İsrail dün Gazze Şeridi’ndeki Cibaliye bölgesi ile geçen kasımda Batı Şeria’daki saldırılarda hayatını kaybeden Abdülkadir el-Kavasmi ve Nasrallah el-Kavasmi’ye ait evlere saldırı düzenledi. İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırıda ise 2 kişi öldü. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde ülkesinin güvenlik ihtiyaçlarının egemen bir Filistin devletine yer bırakmadığını söyledi.

Haberin Devamı

BIDEN’A MEYDAN OKUDU

Netanyahu “Hamas’ın yok edilmesinden sonra Gazze’nin İsrail için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak için İsrail’in Gazze üzerindeki güvenlik kontrolünü elinde tutması gerekiyor” dedi. Bu sözler, Netanyahu iktidardayken bağımsız bir Filistin’in mümkün olduğundan emin olduğunu söyleyen Biden’a meydan okuma olarak nitelendirildi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Filistin halkının kendi devletini kurma hakkının herkes tarafından tanınması gerektiğini belirtti. Bu arada İsrail’in başkenti Tel Aviv’de toplanan binlerce kişi, Netanyahu hükümetinin görevden alınmasını talep etti.