Dünya Gazze’de şafak vakti çalan telefonda ‘kusursuz Arapça’: Sizinle İsrail istihbaratı adına konuşuyorum, iki saatiniz var!

Gazze’de şafak vakti çalan telefonda ‘kusursuz Arapça’: Sizinle İsrail istihbaratı adına konuşuyorum, iki saatiniz var!

Paylaş
Gazze’de şafak vakti çalan telefonda ‘kusursuz Arapça’: Sizinle İsrail istihbaratı adına konuşuyorum, iki saatiniz var!

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliamda 1 ay geride kaldı. Bir Gazze sakinine şafak vakti gelen telefonda ise kusursuz Arapça konuşan ses, “Sizinle İsrail istihbaratı adına konuşuyorum” diyerek bombardıman için haber verdi.

 

ABD Başkanı Biden'ın Netanyahu'dan Gazze'deki çatışmalara ara verilmesini istediği haberi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

Haberin Devamı

İSRAİL ASKERLERİ İLE ŞİFA HASTANESİ ARASINDA 700 METRE KALDI

Al Jazeera, Gazze Şehri'nin derinliklerine kadar ilerleyen İsrail ordusunun, bölgenin en büyük hastanesi Şifa'ya yaklaştığını bildiriyor. Al Jazeera'ya konuşan görgü tanıkları, İsrail askerleri ile Şifa Hastanesi arasında 700 metre kaldığını söyledi.

Hastane çevresini gece boyunca yoğun şekilde bombardımana tutan ve işaret fişekleri atan İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'nin altında Hamas'ın ana karargahının bulunduğunu savunuyor. Uluslararası yardım kuruluşları ve hastane yetkilileri, bu akılalmaz iddiayı reddediyor.

İsrail'in önceki günlerde gündeme getirdiği hastanenin tahliye edilmesi, doktorlar ve diğer sağlık çalışanları tarafından kabul edilmemişti.

Haberin Devamı

İSRAİL İSTİHBARATINDAN GELEN GİZEMLİ TELEFON: 2 SAATİNİZ VAR

Gazze sakini Mahmud Şahin'in şafak vakti telefonu çaldı. Şehrin kuzeyinde yaşayan Şahin, 19 Ekim tarihine kadar İsrail saldırılarından aslında çok da etkilenmemişti, çünkü İsrail ordusu Gazze'nin güneyini hedef alıyordu. Şahin, bir anda dışarıdan büyük bir gürültü duydu, sokaktan gelen bir ses 'Kaçmamız gerek, bizi bombalayacaklar' diye bağırdı.

'SİZİNLE İSRAİL İSTİHBARATI ADINA KONUŞUYORUM'

Apar topar binadan çıkan Şahin güvenli bir yere geçtiğinde tekrar telefonu çaldı. Şahin'e göre hattın karşısındaki şahıs kendisine 'Sizinle İsrail istihbaratı adına konuşuyorum' dedi ve ekledi: Bana yakın üç kuleyi bombalayacaklarını söyledi ve oradan uzaklaşmamı istedi' diye ekledi. Ses Mahmud'a tam adıyla hitap ediyordu ve kusursuz bir Arapça konuşuyordu.

Açıklamalarının devamında Şahin, telefondaki kişiye inanmadığını ve ondan uyarı ateşi yapmasını talep ettiğini belirtiyor. Savaşın başından beri sosyal medya platformlarında birçok sahte saldırı anonsu geçiyor. Şahin, daha sonra muhtemelen İHA'lar tarafından yukarıdan yapılan bir uyarı ateşinin apartmanlardan birini vurduğunu belirtti. O sabah yüzlerce kişi sokaklara döküldü, birçoğunun üzerinde pijamaları ve namaz kıyafetleri bulunuyordu.

CIA DİREKTÖRÜ MISIR'DA

İsrail'in başkenti Tel Aviv'i ziyaret eden ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'ün sonraki durağı, Mısır'ın başkenti Kahire oldu. Wall Street Journal gazetesi, Mısır lideri Abdulfettah Sisi'nin CIA Direktörü Burns'le buluştuğunu bildiriyor.

Haberin Devamı

Habere göre, Kahire'deki görüşmede Gazze'de süren savaş, Orta Doğu'daki birçok ülkenin dile getirdiği acil ateşkes talebi ve rehinelerin serbest bırakılması masaya yatırıldı. Mısır lideri Sisi, derhal ateşkes çağrısının yanı sıra Gazze Şeridi'ne sınırsız insani yardım akışını gündeme getirdi.