Dünya Gazze'de tablo ağırlaşıyor! İsrail'in verdiği süre sona erdi, tanklar sınıra yığıldı

Gazze'de tablo ağırlaşıyor! İsrail'in verdiği süre sona erdi, tanklar sınıra yığıldı

Paylaş
Gazze'de tablo ağırlaşıyor! İsrail'in verdiği süre sona erdi, tanklar sınıra yığıldı

Gazze'deki Filistinlilere evlerini terk etmeleri için 24 saat süre veren İsrail, dün gece kara baskınlarına başladı. İsrail yaptığı son dakika açıklamasında sivillerin geçişine izin verileceğini, 6 saat boyunca izin verilen yollara saldırı olmayacağını duyurdu. Saat 16.00 itibarıyla İsrail'in verdiği süre sona erdi.

İsrail ve Hamas arasında patlak veren savaşta sekizinci güne girildi, savaş uçaklarının ölüm yağdırdığı Gazze Şeridi'nde durum giderek yıkıcı bir hal almaya devam ediyor.

Haberin Devamı

İSRAİL'İN VERDİĞİ SÜRE DOLDU

Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 1,1 milyon insanın bölgenin güneyine gitmesini emreden İsrail'in tahliyeler için verdiği süre saat 16.00 itibarıyla doldu. İsrail güneye gitmek isteyenler için iki güvenli geçiş koridorunun açıldığını kaydetmişti.

İSRAİL TANKLARI GAZZE SINIRINA YIĞILDI

İsrail, kara harekatı için Gazze sınırına sevkiyatını arttırdı. Gazze sınırının kuzey noktasında bulunan Sderot’a hazırlığını arttıran İsrail bir yanda da sınıra yığınak yapıyor.

Gazzelilerin kuzeyden güneye hareket etmesini isteyen İsrail’e ait tanklar bir kara harekatı için Gazze sınırında bekliyor.

Aynı zamanda kara birlikleri de tank ve zırhlı aracın sevk edildiği noktalarda bekleyişini sürdürüyor.

Haberin Devamı

GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR

Son 24 saat içinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 324 Filistinlinin öldüğü, 1000 Filistinlinin de yaralandığı açıklandı. Kurbanların yüzde 66'sını çocuk ve kadınlar oluşturuyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı da en az 2 bin 215 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 8.714 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Gazze'de tablo ağırlaşıyor! Sınıra tanklar yığıldı

HAMAS'IN ÜST DÜZEY KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu Hamas'ın üst düzey komutanlarından Murad Abu Murad'ın hava saldırılarında öldürüldüğünü açıkladı. Hamas'tan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

İSRAİL SÜRE VERDİ: 6 SAAT SALDIRI OLMAYACAK

İsrail yaptığı son dakika açıklamasında sivillerin geçişine saat 16:00'a kadar izin verileceğini, 6 saat boyunca izin verilen yollara saldırı olmayacağını duyurdu.

HAMAS'TAN RUSYA AÇIKLAMASI

Hamas Rusya'nın arabuluculuk teklifini memnuniyetle karşıladı. Sabah saatlerinde yapılan açıklamada "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halkımıza karşı devam eden Siyonist saldırganlığa ilişkin tutumunu, Gazze kuşatmasını reddetmesini takdir ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

BM'DEN BİR TEPKİ DAHA

Birleşmiş Milletler (BM) 1,1 milyon insanı tahliye etme emrinin "çirkin" olduğunu ve "savaş kurallarına ve temel insanlığa" aykırı olduğunu açıkladı.

ON BİNLERCE FİLİSTİNLİ EVİNDEN OLDU

BM insani yardım ofisi, İsrail'in tahliye uyarısının ardından Gazze'deki on binlerce insanın güneye gittiğini öne sürdü. OCHA, tahliye emri öncesinde 400.000'den fazla Filistinlinin ülke içinde yerinden edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Ajansların geçtiği görüntülerde Fİlistinlilerin at arabaları ile korku içinde yola düştüğü görüldü.

MÜLTECİ KAMPINA BASKIN

İsrail askerleri Kudüs yakınlarındaki Kalandiya mülteci kampına baskın düzenledi. Can kaybı konusunda bir güncelleme gelmedi.

Aljazeera, İsrail'in bugün erken saatlerde Jericho'daki en az iki Filistin mülteci kampına ve Cenin'e ayrı baskınlar düzenlendiğini baskınlarda yaralananlar olduğunu yazdı.

KUZEY SINIRINDA DURUM GERGİN

IDF Sözcüsü Conricus, kuzey sınırındaki durumun oldukça gergin olduğunu açıkladı. Hizbullah savaşçılarının İsrail askerlerine tanksavar füzesi ateşlediğini belirten sözcü " "Kısa bir çatışma oldu ve durum sakinleşti. Daha sonra Hizbullah İsrail'e insansız hava araçları gönderdi ve İsrail uçaklarına karadan füzeler ateşledi.” dedi.

120'DEN FAZLA SİVİL ESİR TUTULUYOR

İsrail ordusu, Gazze'de 120'den fazla sivilin Hamas tarafından esir tutulduğunu açıkladı. IDF Sözcüsü Conricus “Gazze'deki Filistinli siviller bizim düşmanımız değil. Onları hedef almıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

BORELL: BİR GÜNDE TAHLİYE İMKANSIZ

AB dış politika sorumlusu Josep Borrell İsrail'in bir milyondan fazla insanın kuzey Gazze'yi tek bir günde tahliye etmesi yönündeki emrinin "tamamen imkansız" olduğunu söyledi.

BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha şehrinde İsrail askeri operasyonunun sürdüğünü öğrenildi.

Sosyal medyadaki videolarda Cenin'e saldıran İsrail ordusuyla Filistinli protestocular arasında çatışmalar olduğu görüldü.

Eriha'daki baskında en az iki Filistinli yaralandı.