Dünya Gazze'ye havadan mesaj yağdı! 'Evlerinizi derhal boşaltın'

Gazze'ye havadan mesaj yağdı! 'Evlerinizi derhal boşaltın'

Paylaş
Gazze'ye havadan mesaj yağdı! 'Evlerinizi derhal boşaltın'

Hamas’ın geçtiğimiz hafta İsrail sınırlarından geçerek başlattığı saldırının ardından İsrail hükümeti savaş ilan etti. Dünyada tüm gözler Gazze’ye çevrilmiş durumda. İsrail ordusu Gazze Şehrindeki sivillere evlerini terk edip Güney'e gitmeleri için 24 saat süre verdi. İsrail polisi, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için gelenlere müdahale etti.

İsrail ve Hamas arasında patlak veren savaşta yedinci güne girildi, savaş uçaklarının ölüm yağdırdığı Gazze Şeridi'nde durum giderek yıkıcı bir hal alıyor.

Haberin Devamı

CAN KAYIPLARI ARTIYOR

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 1799'a, yaralananların sayısı 6 bin 388'e yükseldi.

İSRAİL'E BİR UYARI DA İRAN'DAN : HER İHTİMAL DÜŞÜNÜLEBİLİR

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarının bölgeyi tehdit ettiğini belirterek "Gazze halkına yönelik cinayetlere artık tahammül etmeyeceğimizi duyurmak için Lübnan'a geldim. Burada Hizbullah Genel Sekreteri ve Lübnan Başbakanı ile ayrı görüşmeler gerçekleştirdim. İsrail'in Gazze halkına yönelik cinayetlerine son vermesi gerekiyor. Siyonist rejim cinayetlerine devam ederse her ihtimal düşünülebilir" dedi.

BEYAZ FOSFORLU TOP MERMİLERİ DOĞRULANDI

Uluslararası Af Örgütü Kriz Kanıt Laboratuvarı, Gazze'yi vuran İsrail askeri birliklerinin beyaz fosforlu top mermileriyle donatıldığını doğruladı.

Haberin Devamı

GAZZE'YE HAVADAN BROŞÜR YAĞDI

İsrail ordusu drone'lar aracılığı ile Gazze'ye bölge sakinlerini "hemen" güneye kaçmaları konusunda uyaran broşürler attı.

Aljazeera, İsrail'in dağıttığı ilanlarda "Evlerinizi derhal boşaltın ve Gazze Vadisi'nin güneyine gidin" yazdığını belirtti.

HİZBULLAH'TAN 'HAZIRIZ' MESAJI

Hizbullah'ın üst düzey yönetici Şeyh Naim Kasım grubun "hazır" olduğunu ve yabancı güçlerin kendilerinden kenarda kalmalarını istemesine rağmen İsrail'e karşı çatışmalara katkıda bulunacağını duyurdu.

ARAP BİRLİĞİ'NDEN MÜDAHALE ÇAĞRISI

Arap Birliği, İsrail'in tahliye emri sonrası BM'yi müdahaleye çağırdı. Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit, İsrail'in tahliye emrinin "suç" teşkil eden "zorla nakil" olduğunu vurguladı.

DÜNYA ÇAPINDA PROTESTOLAR

Dünya çapında on binlerce gösterici, Filistinlileri desteklemek ve İsrail'in hava saldırılarını protesto etmek için sokaklara döküldü.

Cuma namazının ardından Ürdün ve Yemen'dee halk sokaklara dökülürken, Irak, İran, Venezuela, İtalya, Almanya, Japonya ve Avustralya'dan protestolar bildirildi. Fransa'da polis dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. 

ABD SAVUNMA BAKANI İSRAİL'DE

İsrail'i ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin burada yaptığı açıklamada, "Hamas küresel bir problem ortaya çıkardı. Gücümüzü göstermek için İsrail'in yanında duracağız. Savunma desteğimiz savaşın hızı ile akacak. ABD İsrail'in arkasında." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BM: İSRAİL'İN ÇAĞRISI DEHŞET VERİCİ

BM'den yapılan açıklamada, "İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla sivilin 24 saatte taşınması yönündeki çağrısı dehşet verici. Gazze hızla cehennem çukuru haline geliyor ve çöküşün eşiğinde" denildi. 

İSRAİL'DEN TAHLİYE İÇİN YENİ AÇIKLAMA

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari Filistinlilerin kuzey Gazze'yi boşaltma emirlerini yerine getirmesinin zaman alacağını kabul ederek "Zaman sağlamaya çalışıyoruz ve çok çaba harcıyoruz ve bunun 24 saat sürmeyeceğini anlıyoruz" dedi.

KUDÜS'TE KRİTİK CUMA

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman Kudüs'te yaşanan gelişmeleri dakika dakika izleyicilerle paylaştı.

İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere izin vermeyince yüzlerce kişi seccadelerini yere sererek namaz kılmaya çalıştı.

Haberin Devamı

İsrail polisi namaz kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti.

İnsanlar hızla olay bölgesinden kaçarken seccadeler yerde kaldı.

İsrail polisinin müdahalesi dakika dakika CNN Türk canlı yayınına yansıdı.

 

PUTİN: KARA HAREKATI KABUL EDİLEMEZ

Rusya Devlet Başkanı Putin, Gazze'ye kara harekâtının kabul edilemez olduğunu belirterek bunun çok büyük sivil kaybına yol açacağı konusunda uyarıda bulundu.

HAMAS: SON 24 SAATTE İSRAİL BOMBARDIMANINDA 13 REHİNE ÖLDÜ

Gazze'yi yöneten Hamas örgütünün silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'in devam eden hava saldırılarında 7 Ekim Cumartesi günü rehin alınan 13 kişinin öldüğünü duyurdu. Hamas'ın iddiasına göre, İsrail'in savaş uçaklarının Gazze'nin kuzeyine bıraktığı bombalar iki ayrı noktada altı rehinenin ölümüne yol açtı. Gazze şehri çevresindeki hava saldırılarında ise yedi rehine öldü.

ÜRDÜNLÜLER İSRAİL SINIRA YÜRÜYOR

Yerel basında çıkan haberlere göre Ürdünlü, Filistinlilere destek gösterisi olarak İsrail sınırına doğru yürüyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN GAZZE'YE İNSANİ YARDIM

Türkiye Gazze'ye insanı yardım gönderdi. Askeri uçakla gönderilen yardımlar Mısır'a ulaştı. Malzemelerin Mısır'dan Gazze'ye götürüleceği öğrenildi.

İSRAİL GAZZELİLERE 24 SAAT SÜRE VERDİ

İsrail ordusu Gazze Şehrindeki sivillere evlerini terk edip Güney'e gitmeleri için 24 saat süre verdi. Bölgede önemli operasyonlar gerçekleştirileceğini duyuran İsrail Gazze şehri sakinlerinin ancak ikinci bir duyurudan sonra evlerine dönebileceklerini açıkladı.

BM de İsrail ordusunun 1,1 milyon Gazzeliye güneye gitmelerini söylediğini belirtti ve "Birleşmiş Milletler böyle bir hareketin yıkıcı insani sonuçlar doğurmadan gerçekleşmesinin imkânsız olduğunu düşünmektedir" açıklamasında bulundu.

BM İsrail ordusunun gece yaptığı bildirimden sonra yaptığı açıklamada talebinin iptal edilmesini istedi.

HAMAS'TAN İSRAİL’İN EMRİNE CEVAP: EVİNİZDE KALIN

Hamas, İsrail'in Gazze'den geniş kapsamlı tahliye emri vermesinin ardından Filistinlilere evlerinde kalmaları çağrısında bulundu.

GAZZE'YE 6 BİN BOMBA ATILDI

İsrail, altı gün içinde "Gazze'deki Hamas hedeflerine 4 bin ton ağırlığında 6 bin bomba attığını" açıkladı.

İsrail Hava Kuvvetleri, hava saldırılarının 3.600'den fazla hedefi vurduğunu söyledi.

AB'DEN İSRAİL'E ÜST DÜZEY ZİYARET

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola'nın bugün İsrail'i ziyaret edeceği bildirildi.

İRAN'DAN SERT İSRAİL MESAJI

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına değinerek, "Gazze'yi tamamen kuşatma altına alıp vatandaşları bombalayıp savaş suçları işleyip karşılık verilmemesini bekleyemezler” dedi.