Dünya Gerçek mezarda da saklanamadı

Gerçek mezarda da saklanamadı

Paylaş
Gerçek mezarda da saklanamadı

ABD’de 1998’de yol kenarında cesedi halıya sarılı halde bulunan kadının katili 24 yıl sonra belirlendi. Yıllar önce ölen katilin izine gelişmiş DNA teknolojisi ile ulaşıldı.

ABD’nin Utah eyaletinde 1998’de otoyol kenarında bir halıya sarılı halde cesedi bulunan Lina Reyes-Geddes cinayeti sonunda aydınlatıldı. Yoldan geçenlerin çürümeye yüz tutmuş halde bulduğu Lina, bantlanmış, bir halatla bağlanmış, uyku tulumunun içine konulup halının arasına sarılmıştı. O dönemin adli tıp teknolojisi kurbanın da katilin de izini bulmaya yetmemişti. Raftaki dosya, 2018’de gelişen teknoloji ile çözülmek üzere yeniden indirildi. Cesedin Lina Reyes-Geddes’e ait olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

KAYIP İHBARI YAPMADI

Meksika’daki ablası Lucero, DNA örnekleri vermek için ABD’ye gitti. Cesedin bağlandığı halattaki genetik izler özel bir vakumla çekildi. Lina’nın eşi Edward Geddes kayıp ilanı vermediği için şüpheli konumundaydı ama hiçbir kanıt bulunamamıştı.

Lina’nın yokluğunu Meksika’da yaşayan teyzesi fark edip ihbar etmişti. Edward Geddes, 2001’de intihar etmiş ve cesedi krematoryumda yakılmıştı. Birinci dereceden akrabalarından alınan DNA izleri, halattaki izlerle örtüştü. Katilin koca Geddes olduğu kanıtlandı.