Dünya Ghislaine Maxwell, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ghislaine Maxwell, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Paylaş
Ghislaine Maxwell, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ghislaine Maxwell, pedofili suçlusu Jeffrey Epstein'a küçük kız sağlamaktan ve fuhuşa aracılık etmekten 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

60 yaşındaki Ghislaine Maxwell, fuhuş amacıyla Jeffrey Epstein'a reşit olmayan kız sağlamak başta olmak üzere 5 suçlamadan 20 yıl hapse mahkum edildi. Salı günü gerçekleşen duruşmada Maxwell'in kurbanları ifade verirken Maxwell sessiz kaldı. Epstein'ın eski kız arkadaşı Maxwell, seks ticareti düzenindeki yerini kabul etti. 

Haberin Devamı


Savcılar Maxwell'i 30 ila 55 yıl hapis cezasına çarptırmasını isterken, şartlı tahliye departmanı 20 yıl önerdi. Maxwell'in avukatları ise daha hafif bir ceza talep etti. Maxwell ayrıca beş yıl denetimli serbestlik ve 750.000 dolar para cezasına çarptırıldı. Yargıç, Connecticut, Danbury'deki federal bir hapishaneye gönderileceğini söyledi.

 

EPSTEIN SUÇUNU KABUL ETMİŞTİ

Fuhuş suçlamalarını kabul eden Jeffrey Epstein, Temmuz 2019'da federal seks ticareti suçlamasıyla hapse girdi. Ancak bir ay sonra hapishanede intihar ederek etti. Maxwell, Temmuz 2020'de tutuklanmasından bu yana hapisteydi.