Dünya Gizemli ayak izlerinin sırrı ortaya çıktı

Gizemli ayak izlerinin sırrı ortaya çıktı

Paylaş
Gizemli ayak izlerinin sırrı ortaya çıktı

İspanya'da bir dönem arkeologlar tarafından keşfedilen ve 106 bin yıllık olduğu düşünülen parkur, ilk insanlar olan Neandertal öncesi dönemlere ait olduğu ortaya çıktı. Bilim insanlarına göre başka bir tür de olabilir.

Posta.com.tr | Yaklaşık 300.000 yıl önce Endülüs'te tam olarak kim yaşıyordu? Güney İspanya'da iki yıl önce bulunan insan tipi fosil ayak izlerinin 106.000 yaşında olduğu ve Neandertallere ait olduğu düşünülüyordu. Yapılan yeni araştırmalar ise ayak izlerini yaklaşık 295 bin yıllık olduğunu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Huelva Üniversitesi'nden paleontoloji profesörü Eduardo Mayoral ve meslektaşları, izleri Orta Pleistosen'e tarihlendirerek kime ait olduğu sorusunu yeniden gündeme getiriyor.

Ayak izleri ilk olarak 2020'de keşfedildiğinde gerçek tarihi hakkında şüpheler doğurdu. Zira ayak izlerinin üstündeki katmak çok daha eski tarihlere çıkıyordu. El Asperillo kayalıklarındaki tortu katmanlarından yeni örnekler alındı ve bu süreçte daha fazla ayak izi bulundu. Mayoral, bunun sayıyı 87'den 236'ya çıkardığını söylüyor.

Araştırmacılar, ayak izlerinin yaklaşık onda birinin düzgün bir şekilde korunduğunu söylüyor. Sevilla Üniversitesi'nin yaptığı değerlendirmede ayak izlerinin artı ve eksi 17 bin yıllık hata payıyla 295.000 yıllık olduğu ortaya çıktı. 

Haberin Devamı