Dünya Gizemli zatürre, 3 kişiyi öldürdü! 'Covid'e benziyor'

Gizemli zatürre, 3 kişiyi öldürdü! 'Covid'e benziyor'

Paylaş
Gizemli zatürre, 3 kişiyi öldürdü! 'Covid'e benziyor'

Arjantin'de bir haftada 9 kişinin enfekte olduğu gizemli zatürreden 3 kişi hayatını kaybetti. Ülkede yeni bir ölümcül salgın korkusu yayılmaya başladı.

Arjantinli sağlık yetkililerinin bildirdiğine göre, ülkede yaşanan gizemli zatürre salgınında enfekte olan 9 kişiden 8'i sağlık çalışanıydı. Hastalardan biri ise başkent Buenos Aires'in 800 mil kuzeybatısındaki küçük bir bölge olan Tucumán'daki özel bir klinikte tedavi gören yoğun bakım hastasıydı.

Haberin Devamı

30 AYRI ENFEKSİYON TESTİ NEGATİF ÇIKTI

Tucumán sağlık bakanı Luis Medina Ruiz yerel haber kuruluşlarına yaptığı açıklamada, hastalara yapılan COVID, grip ve influenza A ve B tipleri dahil 30 enfeksiyon testinin negatif çıkmasının ardından endişelerin arttığını dile getirdi.

Ruiz, 'Bu hastaların ortak noktası, çift taraflı pnömoni ile birlikte şiddetli solunum rahatsızlığı ve röntgen görüntülerinin covid'e çok benzemesiydi' dedi.

Hastaların röntgen görüntüleri covid'e benziyordu.

Öte yandan, Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi'nin salgın istihbarat ekibi ve Dünya Sağlık Örgütü, Arjantin'deki salgını yakından takip ediyor. 

Edinburgh Üniversitesi'nden Küresel Sağlık Başkanı Profesör Devi Sridhar, 'Açıkçası endişe verici ama yine de bulaşma ve altta yatan nedenler hakkında temel bilgilere ihtiyacımız var' dedi.

Haberin Devamı

BÖLGEDEKİ SU VE KLİMA ÜNİTELERİ İNCELENİYOR

Bilinmeyen virüs örneklerinin test için yetkili birimlere gönderildiği bildirildi. Yerel yetkililer, olası zehirlenmeleri tespit etmek için bölgedeki su ve klima ünitelerini de inceliyor.

Virüsün en son kurbanı 70 yaşındaki bir kadındı. Kadının, enfekte olan sağlık personellerinin kliniğine geldiği ve 'sıfırıncı hasta' olduğu değerlendiriliyor.

Covid'e çok benzeyen iki taraflı zatürre ile şiddetli solunum rahatsızlığından muzdarip ilk hasta pazartesi, ikincisi ise çarşamba günü hayatını kaybetmişti. 

Yetkililer, son olarak enfekte olan 3 kişinin ne zaman semptom göstermeye başladığını açıklamadı. Hastalardan biri evde, diğer ikisi klinikte gözlem altında.