Dünya Green Card başvuru sonuçları açıklandı!

Green Card başvuru sonuçları açıklandı!

Paylaş
Green Card başvuru sonuçları açıklandı!

2017 yılında Green Card başvurusu yapanlar sonucu merakla bekliyor. Amerika'da yaşamak isteyenler için Green Card başvuru sonuçları açıklandı. Peki Green Card çekiliş sonuçları nasıl öğrenilir? İşte Green Card ile ilgili tüm detaylar...

Birçok vatandaş yaklaşık 5 ay önce yaptığı 2017 Green Card başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu.

Green Card başvuru sonuçları 2 Mayıs'ta açıklandı.


GREEN CARD BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI


2017 Green Card başvuru sonuçlarına https://www.dvlottery.state.gov/ adresinden ulaşmak mümkün. Fakat sitede oluşan yoğunluk nedeniyle sorgulama ekranında gecikmeler yaşanabiliyor.



Başvurular için tıkladığınız sitenin en altında “Check Status” bulunmaktadır. O linke tıkladıktan sonra yeni bir sayfa açılacaktır.



Çıkan sayfada “uyarı” bulunmaktadır. Uyarı ise sonraki sayfa için “onay numarası, soyadı ve doğum tarihi”nin eksisiz bir şekilde doldurulmasını istemektedir. Continue linkine basıldıktan sonra yeni bir link açılacaktır.



Açılan sayfada 4 bölüm bulunmaktadır. Confirmation Number (Onay numarası), Last / Family Name ( Sadece soyad), Year of Birth (doğum tarihi), Authentication (Doğrulama kodu). Önemli not 2: Soyad bölümünüde “Türkçe karakterler” kullanılmamalıdır.



İstenilen bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurulduğunda sonuç sayfası çıkacaktır. Sonuç sayfasında “Has not been selected” (seçilmedi) çıkarsa başvuru sonucunuz olumsuz olarak görülmüştür.




Şayet bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurulduğu taktirde “Session timed out” (zaman aşımına uğrama) çıkıyorsa 2 durumdan birisi gerçekleşmiştir: Bilgileri “5 dakika” içinde doldurulmamıştır ya da sitede yoğunluk söz konusudur. Bilgileri tekrardan 5 dakika için doldurmanız gerekmektedir.



Bilgileri hızlı bir şekilde girdikten sonra sonuç sayfası açılınca, “barkodlu bir sayfa içerisinde” ad ve soyad yazılıyorsa, başvuru “olumlu” olarak sonuçlanmıştır.


GREEN CARD NEDİR?


Green Card, ABD vatandaşı olmayan kişilerle onların eş ve 21 yaşın altındaki bekar çocuklarına; Amerika Birleşik Devletleri'nde ömür boyu oturma ve çalışma izni veren resmi belgedir. Green Card, resmi adıyla Permanent Resident Card (Daimi Oturma İzni) kişinin göçmenlik statüsünü gösterir.

GREEN CARD SAHİBİ OLMANIN AVANTAJLARI


Green Card sahibi bir kişinin eşi ve 21 yaşın altındaki tüm bekâr çoçukları da ABD'de ömür boyu oturma ve çalışma hakkına sahip olur.

Green Card sahibi olan kişi, ABD'de seçme seçilme hakkı hariç diğer tüm haklara sahip olur.

Green Card sahiplerinin ABD'de kendi şirketlerini kurma hakkı vardır.

Green Card sahipleri, devlet ve özel okullardan burs alarak ya da indirimli olarak eğitimlerine devam edebilir.

Green Card sahibi öğrencilerin, Amerikan okullarında indirimli öğrenim görme ve hükümetin sağladığı burs ve kredilerden yararlanma şansları vardır.

Green Card sahiplerinin Amerikan sürücü belgesi almaya ve Amerika'ya bağlı eyaletlere yolculuk etmeye hakkı vardır.

Haberin Devamı